Home Nieuws Beurzen en evenementen NVC werpt blik op toekomst Europese wetgeving verpakking en milieu

NVC werpt blik op toekomst Europese wetgeving verpakking en milieu

Op dinsdag 24 september 2019 zal Michael Nieuwesteeg, directeur van NVC Nederlands Verpakkingscentrum, het PackBox Forum toespreken op verpakkingsbeurs FachPack 2019 in Neurenberg ter gelegenheid van het feit dat Europa drie maanden later de vijfentwintigste verjaardag van de EU-richtlijn inzake verpakkingen en verpakkingsafval viert. Titel van zijn presentatie: “Celebrating the 25th anniversary of EU legislation in packaging and environment: no time left to waste?”

In het vierentwintigste levensjaar van de Richtlijn (in 2018) besloot Europa een update te doen. Richtlijn (EU) 2018/852 wijzigt Richtlijn 94/62/EG en bevat geupdate maatregelen om de productie van verpakkingsafval te voorkomen en hergebruik, recycling en andere vormen van terugwinning van verpakkingsafval in plaats van storten, te bevorderen en zo bij te dragen aan de overgang naar een circulaire economie.

De NVC-presentatie analyseert waar de oorspronkelijke richtlijn succesvol is geweest en waar dat minder het geval is. Daarnaast zal het PUMA-project van NVC ter sprake komen, dat er naar streeft een einde te maken aan verpakkingen als milieuprobleem wereldwijd. Tenslotte zal Michael Nieuwesteeg de belangrijkste effecten van de wijzigingen van 2018 afleiden voor de verpakkingsindustrie in Europa en daarbuiten.

www.nvc.nl