HomeNieuwsNVC publiceert World Review on Supply Chain Applications of RFID and Sensors...

NVC publiceert World Review on Supply Chain Applications of RFID and Sensors in Packaging

Op dinsdag 13 november publiceert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum haar overzichtsrapportage waarin het potentieel van RFID en sensoren in verpakkingen voor een brede range aan toepassingen in de supply chain beschreven wordt. De NVC World Review is het hoogtepunt van verschillende NVC-activiteiten op dit gebied in het afgelopen decennium. Onder deze activiteiten vallen de deelname aan de ontwikkelingen van de wereldwijde ISO normen, een wetenschappelijke studie over RFID en duurzaamheid vergeleken met barcodes én het PASTEUR-project, waarin met succes een sensor enabled RFID tag voor toekomstige supply chain toepassingen ontwikkeld is.

Locatie, datum en tijd

Hi Europe Exhibition (Frankfurt, Duitsland)
Industry Insights Theatre
Dinsdag 13 november
13:00 uur

PASTEUR-project

Binnen het PASTEUR-project wordt door verschillende bedrijven in Nederland, België, Oostenrijk en Spanje samengewerkt om een ‘sensor enabled RFID tag' mogelijk te maken. Met deze RFID-tags kunnen de omstandigheden van de omgeving (bijv. temperatuur, concentraties van bepaalde gassen) gemonitord worden. Door de sensortechnologie, embedded power en RFID-technologie met elkaar te integreren moet dit technische hoogstandje het in de toekomst mogelijk maken om snel, goedkoop en efficiënt de omstandigheden in de geconditioneerde supply chain te monitoren.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl of stuur een e-mail naar Ger Standhardt (NVC manager Knowledge Development and Projects).