HomeDossiersDuurzaamheidNVC publiceert Position Paper over wereldnormen voor duurzaam en innovatief verpakken

NVC publiceert Position Paper over wereldnormen voor duurzaam en innovatief verpakken

nvc-logoEr komen wereldnormen (ISO) voor sustainable packaging. Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum is, als enige uit Europa, gekozen tot voorzitter van de werkgroep die de wereldwijde preventienorm gaat schrijven. Op initiatief van ondermeer China, Zuid-Korea en Japan is in ISO besloten deze wereldwijde normen te gaan ontwikkelen.

Hoe belangrijk zijn deze normen, wat kunnen NVC-leden doen en wat levert dit uw onderneming aan voordeel op? U kunt hier meer over lezen in de onlangs gepubliceerde NVC Position Paper over dit onderwerp. Deze NVC Position Paper is ook in het Engels gepubliceerd.

NVC-leden worden continu bij de ontwikkelingen betrokken, individueel, per nieuwsbrief (het tweetalige NVC Verenigingsnieuws) of in kleine sessies. Zij zijn als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en zien als eerste de kansen en bedreigingen voor hun onderneming als het om verpakken gaat. Zo hebben zij de mogelijkheid tijdig hun individuele, mogelijk vertrouwelijke, ideeën en wensen bij het NVC neer te leggen.

NVC-leden verkleinen zo het risico tegen problemen aan te lopen in hun verpakkingsstrategie en vergroten hun kansen op succes met hun huidige verpakkingsontwikkelingen.

Voor meer informatie bent u van harte welkom telefonisch (0182-512411) of per mail contact op te nemen met Michaël Nieuwesteeg of Helen Crowe van het NVC.

Klik hier voor de NVC Position Paper ‘NVC voor wereldnormen duurzaam en innovatief verpakken’.

Bron: NVC