HomeNieuwsNVC Opleidingen levert zeventien nieuwe verpakkingskundigen af

NVC Opleidingen levert zeventien nieuwe verpakkingskundigen af

nvc-verpakkingskundigen

In 2010 zijn zeventien verpakkingskundigen geslaagd voor het Examen NVC Verpakkingskundige. Dertien van hen behaalden het diploma NVC Verpakkingskundige I en vier het diploma NVC Verpakkingskundige II. Zij mogen zich nu Operationeel respectievelijk Tactisch Verpakkingskundige noemen. De geslaagden namen op donderdag 24 juni 2010 hun diploma in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gouda.

nvc-logoVerpakkingskundige I

De NVC Opleiding Verpakkingskundige I leidt op tot Operationeel Verpakkingskundige. Na afloop van de opleiding hebben de deelnemers een grondige kennis van de productie, de eigenschappen en de (on)mogelijkheden van verpakkingsmaterialen en -middelen. Redenerend vanuit de verpakkingsmaterialen optimaliseren ze op middenkaderniveau de relatie tussen de verpakking en het product. Ze analyseren de kwetsbaarheden van het product en zoeken daarbij de juiste verpakking. Door middel van functionele analyses van een verpakking worden verbeteringen en/of kostenbesparingen doorgevoerd.

Verpakkingskundige II

De NVC Opleiding Verpakkingskundige II speelt in op de behoefte van het bedrijfsleven aan gekwalificeerde medewerkers in het hoger kader als het om verpakken en verpakkingen gaat. Na afronding van de opleiding kunnen de medewerkers/managers een initiërende en sturende rol in verpakkingsprojecten vervullen. Ze zijn in staat verpakkingsprocessen te initiëren, te (laten) ontwikkelen en te (laten) implementeren. De deelnemers worden opgeleid in de huidige verpakkingsmaterialen en hun toekomstige mogelijkheden, de product-verpakkingscombinatie, verpakkingstechnieken, marketing van verpakte producten, operations, logistiek, projectmanagement en kwaliteitszorg. Tijdens de opleiding werken de deelnemers aan opdrachten en cases om hun vaardigheden verder te trainen. In de speciale analysedagen brengen zij vraagstukken op het gebied van marketing, operations, verpakking en verpakkingslijn binnen geselecteerde bedrijven in kaart. Rapportage van de bevindingen aan deze bedrijven maakt deel uit van het lesprogramma.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.