HomeDossiersDuurzaamheidNVC leidt wereldwijde werkgroep duurzaamheid en verpakken

NVC leidt wereldwijde werkgroep duurzaamheid en verpakken

nvc-logoHet Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) levert de voorzitter van de werkgroep die de wereldwijde normen gaat opstellen op het gebied van duurzaamheid en verpakken. Dit maakte de vereniging bekend na afloop van het NVC Actualiteitencollege De wereldnormen voor verpakkingspreventie en –recycling, dat op 14 december in Gouda plaatsvond. NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg werd op donderdag 11 december in Stockholm in de internationale vergadering van de wereld standaardisatie-organisatie ISO op dit gebied met algemene stemmen gekozen tot voorzitter.

Nederland sleept daarmee het enige Europese voorzitterschap in de wacht; de werkgroepen voor Reuse, Recycling, Energy Recovery, Chemical Recovery en Composting of Biodegradation staan onder voorzitterschap van organisaties uit Japan, China, Korea en de VS.

Op 14 december riep Michaël Nieuwesteeg het bedrijfsleven in Nederland op gezamenlijk de kansen te benutten die zich kunnen aanbieden. De belangen zijn groot, speciaal voor de food retailers en de levensmiddelenfabrikanten. Zij hebben het verpakken nodig om bijvoorbeeld zelfbediening te kunnen realiseren (retail) en natuurlijk om te kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen die de overheid stelt. Maar ook is verpakken essentieel bij issues als het tegengaan van productverlies en het ontwikkelen van A-merken en private labels producten.