HomeNieuwsBedrijven en personenNVC focust tijdens Empack op betere recycling van verpakkingsafval

NVC focust tijdens Empack op betere recycling van verpakkingsafval

Empack (31 maart tot en met 2 april 2020) is dit jaar geheel en al terug naar de roots waar het ooit allemaal begon met de Nederlandse verpakkingsbeurzen: Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

“Utrecht is een mooie oude beursstad, die centraal in Nederland ligt en zo een uitstekende gelegenheid biedt voor onze lidbedrijven in met name Nederland en Vlaanderen elkaar en de medewerkers van het NVC-verenigingsbureau te ontmoeten. Het gaat daarbij natuurlijk zowel om onze lid-bezoekers als lidexposanten.”

Speciale focus legt NVC Nederlands Verpakkingscentrum dit jaar op Design for Intended Use (DIU) als middel om de milieuproblemen in de wereld van het verpakken aan te pakken. Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker laat zien en garandeert.

“Hoe kan DIU de verantwoorde inzameling van geleegde verpakkingen ondersteunen? Welke informatie helpt de consumentgebruiker bij het eenduidig wegdoen van zijn/haar verpakking na gebruik? We bespreken verpakkingsvoorbeelden op onze stand E226.”

www.nvc.nl