HomeNieuwsNVC bespreekt de toekomst van het verpakkingstesten

NVC bespreekt de toekomst van het verpakkingstesten

De toekomst van het testen van verpakkingen en verpakkingsmaterialen is dit jaar het thema van de Algemene Ledenvergadering van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. Zeven toonaangevende testinstituten delen hun inzichten in een unieke plenaire discussie op dit gebied. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 29 november bij TNO Triskelion BV in Zeist en is openbaar toegankelijk na aanmelding.

Het verpakkingstesten wordt steeds belangrijker nu de maatschappelijke vraag naar het onderbouwen van verpakkingskeuzes toeneemt. Een bekend voorbeeld vormt het ‘voorzorgsbeginsel' in de levensmiddelen; een fabrikant moet van tevoren in kaart brengen in welke mate de verpakking risico’s met zich meebrengt voor de voedselveiligheid. Ook op het gebied van gevaarlijke goederen (UN-geclassificeerd) of het garanderen van de stabiliteit van ladingen worden steeds meer eisen gesteld.

Tevens worstelt het bedrijfsleven met stijgende kosten en de vraag welke testen nu echt nodig zijn. Ook de normalisatie van testmethoden en de reproduceerbaarheid van de gemeten testresultaten zijn onderwerp van discussie. Betere (internationale) afspraken en wellicht ook intelligente modellen om het gedrag van verpakkingen en verpakkingsmaterialen in diverse omstandigheden te kunnen voorspellen, bieden hier perspectief.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondleiding langs diverse 'teststations' bij gastheer TNO Triskelion BV en een gezellig hapje en drankje om de opgedane ideeën uit te wisselen. Tegelijkertijd bouwen we zo samen aan de toekomstige innovaties in het testen van verpakkingen en verpakkingsmaterialen.

Locatie, datum en tijd

TNO Triskelion, Utrechtseweg 48, 3704 HE, Zeist
Donderdag 29 november
16.00u – 19.00u

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nvc.nl of stuur een e-mail naar info@nvc.nl.