HomeNieuwsBedrijven en personenNVC benoemt Renee Wever als nieuwe juryvoorzitter De Gouden Noot

NVC benoemt Renee Wever als nieuwe juryvoorzitter De Gouden Noot

De nieuwe juryvoorzitter van de 29e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot is Renee Wever, hoogleraar Industrieel Ontwerpen aan Linköping University (Zweden). Hij volgt professor Onno Omta op, die in 2017 met pensioen ging na acht edities het voorzitterschap te hebben bekleed.

Professor Wever is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft en combineert een veelgeprezen wetenschappelijke carrière in design met een grote interesse in verpakken. Gestart in 1958, is De Gouden Noot naar eigen zeggen 's werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. De naam reflecteert in de unieke winnaarstrofee met daarin een massieve gouden walnoot, symbool voor 's werelds beste holistische verpakkingsinnovatie.

De editie van 2016 werd gewonnen door FLEX/design met de FLEXA Creations Color Testers (foto), een nieuwe consumentenverpakking gebaseerd op zowel creatief als functioneel design die een werkelijke consumentenbehoefte vervult om kleuren uit te proberen die thuis gebruikt gaan worden.

www.nvc.nl