Home Nieuws Bedrijven en personen Novio Packaging bundelt krachten met grootmacht Berlin Packaging

Novio Packaging bundelt krachten met grootmacht Berlin Packaging

Berlin Packaging en Novio Packaging hebben vandaag aangekondigd dat ze een definitief akkoord hebben gesloten om Novio Packaging Group in Nederland over te laten nemen door Berlin Packaging. Deze strategische overname zal het Europese plastic aanbod van Berlin Packaging aanzienlijk versterken, en expertise in de persoonlijke verzorging, farmaceutische, voedsel en sportvoeding branche verbeteren, en de Noord-Europese voetafdruk uitbreiden.

De Europese bedrijven van Berlin Packaging bestaan uit Bruni Glass, marktleider in gespecialiseerd glas, Bruni Erben, expert in sluitingen en vier andere overgenomen bedrijven in 2019. De toevoeging van Novio Packaging aan de huidige Europese bedrijven van Berlin Packaging vormt hiermee een unieke leverancier in glas, plastic en metaal verpakkingen en sluitingen met een complete reeks aan inkomen bevorderende diensten die bedacht zijn om het netto-inkomen van onze klanten te laten groeien.

Met meerdere kantoren door Noord-Europa en circa 160 medewerkers heeft Novio Packaging een indrukwekkend organisch en inkoop groeirecord, inclusief vier overnames in de afgelopen twee jaar. Als duurzaamheidsmarktleider is Novio Packaging trots om samen te werken met toonaangevende Europese bedrijven om kosteneffectieve en milieuvriendelijke verpakkingsproducten en -oplossingen te vinden.

Berlin Packaging is een wereldwijde leverancier die goed is voor 2,6 miljard dollar in harde verpakkingsproducten en -diensten voor klanten in verschillende branches. Novio Packaging is de 13de overname sinds 2010 en de vijfde sinds 2019, en voegt strategische locaties toe in Noord- en Zuid-Europa. Deze snelle uitbreiding verbreedt het wereldwijde bereik van het bedrijf, inclusief ruim 1200 medewerkers, ruim 110 locaties in Noord-Amerika, en bedrijfsactiviteiten in negen Europese landen, China en Zuid-Afrika.

“De overname van Novio versterkt onze Europese positie definitief, en geeft ons de mogelijkheid grote en kleine klanten te helpen, inclusief multinationals, in alle marktsegmenten, om hun inkomen te laten groeien met onze verpakkingsproducten en diensten”, aldus Andrew Berlin, voorzitter en CEO van Berlin Packaging. “Het biedt enorme cross-selling mogelijkheden, een krachtige verkooppijplijn, en een perfect platform voor continue Europese uitbreiding.”

“Een sterke Noord-Europese partner biedt nieuwe kansen voor ons gespecialiseerd glas assortiment voor de voedsel, wijn en sterke drank markt”, aldus Paolo Recrosio, CEO bij Bruni Glass, a Berlin Packaging Company. “De expertise van Novio Packaging in plastic en andere belangrijke branches zal onze activiteiten in Zuid-Europa aanzienlijk uitbreiden, wat zorgt voor profijt voor onze klanten en een superieure bedrijfsgroei.”

“We hebben onze business uitgebreid van twee werknemers naar een van Europa's grootste plastic verpakkingsleveranciers”, aldus Erik Trum en Marck Jansen, grondleggers en directeuren van Novio Packaging. “Door krachten te bundelen met een wereldwijde grootmacht als Berlin Packaging zullen onze businesszaken drastisch versnellen, wat zal zorgen voor aanzienlijke voordelen voor onze klanten, leveranciers en medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat onze huidige klanten en leveranciers werkelijk zullen profiteren van het brede productaanbod van Berlin, het geografisch bereik en de gecombineerde uitgebreide verpakkingskennis en ervaring die de combinatie te bieden heeft.”

Alle medewerkers en locaties van Novio Packaging blijven behouden binnen dit proces. De overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal binnen de komende 45 dagen voltooid worden. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

www.novio.eu