HomeNieuwsBedrijven en personenNovapac bundelt krachten en treedt toe tot New Packaging Group

Novapac bundelt krachten en treedt toe tot New Packaging Group

New Packaging Group (NPG) kondigt aan dat zij haar positie in de verpakkingsindustrie verder verstevigt met de toevoeging van Novapac. Naast Novapac bestaat de New Packaging Group uit branchegenoten Bliston Packaging, Meulendijks Packaging en Nedupack, ondersteund door participatiemaatschappij NewPort Capital. Deze stap verstevigt de positie van Novapac in de verpakkingsindustrie en is een verwezenlijking van de gezamenlijke groeiambities van de New Packaging Group en Novapac. Anno Hart, oprichter en algemeen directeur van Novapac, blijft betrokken bij de onderneming welke onder haar eigen naam zal voortbestaan. Anno zal daarnaast als adviseur en medeaandeelhouder van New Packaging Group meebouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van de overkoepelende groep.

Olaf Dolfin, CEO New Packaging Group, licht toe: “Novapac is reeds meerdere decennia een zeer gerespecteerde branchegenoot van de overige bedrijven in de New Packaging Group. In haar historie die meer dan 30 jaar teruggaat heeft Novapac zich bewezen als innovatieve speler in de markt van de kunststof verpakkingsoplossingen voor zowel food als non-food toepassingen en staat zij bekend als de specialist voor thermogevormde kunststofverpakkingen voor koek, banket en chocolade. Met haar focus op high tech verpakkingen ontworpen om kosten en afval te reduceren, past Novapac perfect binnen de New Packaging Group die met haar eigen kunststof extrusie en folieproductie 100% hergebruik van Novapac's PET, PET/PE, PP en PS-restmaterialen kan realiseren.”

Anno Hart vult aan: “De toetreding van Novapac tot de New Packaging Group is een belangrijke stap in de historie van het bedrijf dat ik op 1 april 1990 ben gestart en is van beide kanten een bijna perfecte match. Enerzijds is ons assortiment variërend van schalen en trays voor de vlees- en visindustrie en AGF-sector tot interieurs voor het verpakken van koek, banket en chocolade naar beschermende verpakkingen en inlays voor cosmetica en elektronica zeer complementair aan het huidige productassortiment van New Packaging Group en anderzijds beschikt NPG op haar beurs weer over alle benodigde kennis, kunde en machines om Novopac nog verder te verduurzamen en daarmee toekomstbestendiger te maken. Ik ben dan ook zeer enthousiast om samen met mijn team de onderneming van Novapac voort te zetten binnen de New Packaging Group.”

De acquisitie van Novapac is een volgende stap in versnelde groeistrategie die NPG ontplooit in de verpakkingsindustrie middels buy-and-build en volgt op de recente investering in Nedupack april jongstleden. “NPG heeft zich in relatief korte tijd weten te ontwikkelen tot leidende partij in de Nederlandse verpakkingsindustrie met een jaarlijkse productie van circva 1,5 miljard verpakkingen en een groepsomzet van meer dan 55 miljoen euro. Door het volledig in eigen beheer kunnen ontwerpen en produceren van innovatieve verpakkingsoplossingen, van (kunststof)korrel naar folie halffabricaat tot eindproduct, inclusief de benodigde matrijzen en tools, is NPG uniek gepositioneerd om haar klanten te bedienen met de duurzame verpakking van morgen, geproduceerd in een ‘zero-waste' omgeving. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking tussen de diverse bedrijven die onderdeel van NPG en zien nog veel mogelijkheden om de groei de komende jaren voort te zetten en significante synergiën en schaalvoordelen te realiseren”, besluit Melvin Sie, partner bij NewPort.

www.newpackaginggroup.nl