HomeNieuwsVerpakkingenNOMI verpakt lekker grote paaseitjes Tony’s Chocolonely in papieren stazak

NOMI verpakt lekker grote paaseitjes Tony’s Chocolonely in papieren stazak

Na de succesvolle introductie van de doypacks van sealable papier voor de international travel retail heeft NOMI voor Tony’s ook de ‘Lekker Grote Paaseitjes’ verpakt in volledig recyclebare papieren stazakken.

Reeds enkele jaren geleden heeft NOMI, in samenwerking met Stora Enso en Feldmuehle, diverse productietesten gedaan met hun innovatieve sealbare papier om de verwerkbaarheid tot stazak te testen. Met de kennis en ervaring die is opgedaan tijdens de testen, heeft NOMI een bijdrage geleverd aan de verbetering van de papierfolie. Ook heeft deze concrete ervaring met papier ervoor gezorgd dat Tony’s Chocolonely voor een volledig papieren secundaire verpakking koos voor de nieuwe Tiny Tony’s-lijn. En vanaf nu zijn dus ook hun ‘Lekker Grote Paaseitjes’ in een papieren doypack verkrijgbaar.

Er zijn al lange tijd (deels) papieren verpakkingen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de bekende broodzakken en diverse snijwarenverpakkingen met papier aan de buitenzijde. Deze zijn vervaardigd uit een laminaat met een papierlaag en een kunststoflaag als sealmedium. Door de combinatie van twee verschillende materiaalsoorten is dit verpakkingsmateriaal echter niet recyclebaar in de huidige afvalstroom. Het innovatieve van het sealbare papier is dat, door gebruik te maken van een speciale coating, geen kunststoflaag meer nodig is als sealmedium. Dit papier met coating is daardoor volledig recyclebaar via onze huidige papierrecycling. Dat biedt veel milieuvoordelen. Door vervanging van de kunststoflaag door een coating worden veel schaarse fossiele grondstoffen bespaard. Het papier is recyclebaar, waardoor het niet hoeft te worden verbrand. Bovendien is het papier minder schadelijk, mocht het onverhoopt niet in een papiercontainer maar in de leefomgeving terechtkomen.

Het is natuurlijk niet zo dat dit nieuwe materiaal alleen maar voordelen heeft. De overstap van kunststof folie naar papier kent ook uitdagingen: het is kwetsbaarder en scheurgevoeliger dan kunststof verpakkingsfolie, waardoor het beperkingen kent op het gebied van verpakkingssnelheid en -stabiliteit. Daarnaast bieden de huidige papierfolies onvoldoende barrière om de houdbaarheid van producten te verlengen. Er wordt echter veel geïnvesteerd om coatings met de vereiste barrière-eigenschappen aan het papier toe te voegen, zodat het ook als primair verpakkingsmateriaal ingezet kan worden.

www.nomi.nl

Tony's Lekker Grote Paaseitjes

Lekker veel eitjes in je favo smaak? Ben jij dan even blei.. Vanaf dit jaar zijn jouw favoriete smaken ook verkrijgbaar in één zakkie met ongeveeer 14 dezelfde eitjes.​Onze paaszakjes vind je bij WAAR!, Wereldwinkels, de Bijenkorf, Albert Heijn, Tony’s Stores en Tony’s online chocoshop. Let op, het regenboog zakje vind je alleen bij de Bijenkorf en Albert Heijn. tonyschocolonely.com/nl/nl/chocoshop/products/alle-chocolade

Posted by Tony's Chocolonely on Saturday, February 22, 2020