HomeNieuwsBedrijven en personenNodema en Montapacking verpakken en verzenden samen succesvol

Nodema en Montapacking verpakken en verzenden samen succesvol

Nodema uit Weesp bestaat sinds 1987 en bedient de Nederlandse markt met de verkoop, service en het onderhoud van folieverpakkingsmachines, etiketteermachines en feedersystemen. Daarnaast levert het bedrijf bijbehorende verbruiksmaterialen. De voornamelijk Duitse machines staan in verpakkingslijnen bij een zeer gevarieerde klantenkring. Van industrie tot logistiek, van food tot farmacie. Montapacking behoort sinds 2003 tot de vaste klantenkring van Nodema.

Montapacking

Sinds 2010 richt Montapacking zich met name op e-commerce. Er werken 350 mensen op zeven verschillende locaties in Nederland, samen bieden zij service aan 420 webshops. Wekelijk komt er minimaal één webshop bij, een stormachtige ontwikkeling. Kenmerkend voor Montapacking is de hoge kwaliteit en hoge snelheid van fulfilment. Zij garanderen dat 99,98 procent van de orders correct wordt geleverd. Voor hen is het daarom essentieel dat hun verpakkingslijnen optimaal functioneren.

BVM Compacta

In 2003 heeft Nodema een eerste BVM Compacta geleverd aan Montapacking. Een populaire standaard verpakkingsmachine, waarvan er in heel Nederland meer dan 500 staan. Het zijn machines die zich richten op het verpakken van series enkelstuks. In de basis is deze machine niet geschikt voor e-commerce, dat is de BVM Comtex. Een vrij grote machine gericht op chaotisch verpakken en het produceren van complete verzendverpakkingen. Deze machine voor e-commerce staat onder andere bij Wehkamp.

Upgraden naar e-commerce

Montapacking verzorgt onder andere de fulfilment voor een webshop in bedtextiel. Het betreft producten met redelijk gelijke maatvoering. Speciaal voor Montapacking heeft Nodema de standaardmachine BVM Comptacta 5022 kunnen aanpassen en uitbreiden met een etiketteersysteem. Daardoor is deze standaardmachine nu tóch geschikt voor e-commerce, met een relatief lage investering. Een sterk staaltje van klantgerichtheid, optimale samenwerking, innovatie en duurzaamheid. De unieke machine draait momenteel zeer succesvol op locatie in Oosterhout. Nodema en Montapacking onderzoeken de mogelijkheden om de BVM Compacta op meerdere locaties te upgraden en daarmee geschikt te maken voor e-commerce.

Logistica 2017: verpakken, retouren en biobased folies

Op de toonaangevende vakbeurs Logistica is Nodema aanwezig met twee BVM-machines, namelijk een compacte outboundmachine voor verzendverpakking en een grote machine voor retourverpakkingen. Beide e-commerce orderstromen vragen in verband met optimale verwerking om hun eigen verpak- en etiketteermachine. Daarnaast zal Nodema de voordelen van folieverpakkingen demonstreren. Kartonnen verpakkingen zijn niet alleen duurder, maar volgens het bedrijf (in bedrukte vorm) ook slechter voor het milieu. Bedrukbare biobased verpakkingsfolies nemen een vlucht en zouden een zeer geschikte, milieuvriendelijke optie zijn. Interessante ontwikkelingen die een bezoek aan de stand van Nodema (hal 4, stand D030) de moeite waard maken.

Kijk voor meer informatie op www.nodema.nl.