HomeNieuwsBedrijven en personenNo-Nail Boxes ontvangt erkenning voor efficiënte omgang met veiligheid

No-Nail Boxes ontvangt erkenning voor efficiënte omgang met veiligheid

Gezondheid en veiligheid maken integraal deel uit van het MVO-beleid van No-Nail Boxes. Het bedrijf neemt al jarenlang een aantal maatregelen voor meer veiligheid en gezondheid op het werk. Via dit beleid verbetert No-Nail Boxes niet alleen de arbeidsomstandigheden van de medewerkers, maar ook de productiviteit, en voor alles de kwaliteit van de producten.

“Ons personeel moet in alle veiligheid kunnen werken. Een van de maatregelen die wij daarvoor genomen hebben, is de wettelijk verplichte aanstelling van een speciale veiligheidsfunctionaris. Deze geeft voorlichting over veiligheid en gezondheid op het werk, brengt de risico's in kaart en treft de maatregelen die nodig zijn om de eventuele oorzaken van gevaren zo veel mogelijk weg te nemen. Wij organiseren ook regelmatig cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten voor het personeel over het thema gezondheid (bijvoorbeeld lawaai en rugklachten)”, licht Michèle Detaille, Managing Director, toe.

Twee concrete verbeteringen

In februari is in de pallethal van No-Nail Boxes een bovenloopkraan geplaatst. Die moet het werk van de operatoren in deze hal, en met name de behandeling van zware en lastig te hanteren pallets, makkelijker maken.

Op de assemblagemachine van de ISIBOX vouwkisten heeft het onderhoudsteam het beveiligingssysteem geperfectioneerd om het personeel maximale veiligheid te bieden. De operator moet nu eerst op een veiligheidsknop drukken en pas daarna kan zijn collega de persmachine in werking zetten. Er is ook een camera geïnstalleerd. Daarmee heeft de operator die de machine aanstuurt, ook zicht op zijn collega.

Een beleid dat loont

Alle maatregelen die sinds 2014 zijn getroffen, hebben No-Nail Boxes het certificaat ‘Sécher & Gesond mat System' opgeleverd. Dit keurmerk is dit jaar verlengd. Het wordt toegekend door de AAA (Association d'assurance accident, vereniging voor ongevallenverzekering). Jaarlijks wordt een deel van de activiteiten opnieuw tegen het licht gehouden en om de drie jaar vindt er een volledige herbeoordeling plaats. Alle in Wiltz gevestigde bedrijven van de Alipa Group zijn momenteel ‘Sécher & Gesond mat System'-gecertificeerd: Codipro, Lifteurop en AllPack Services.

Het Luxemburgse bedrijf No-Nail Boxes, gevestigd in Wiltz,  produceert al sinds 1961 vouwkisten uit multiplex en staal voor gebruik in de industrie. Het bedrijf heeft een zeventigtal mensen in dienst die jaarlijks bijna 300.000 kisten produceren, waarvan bijna 90% op maat. No-Nail Boxes beschikt over de certificaten ISO 9001 en 14001, AEO, PEFC, RSE SuperDrecksKëscht fir Betriber en Gesond mat System. Het bedrijf is lid van de Alipa groep, de Luxemburgse specialist in hefwerkzaamheden en industriële verpakkingen.

www.no-nailboxes.com