No-Nail Boxes legt focus op veiligheid bij productie van verpakkingen

Werkgevers zijn ook in Luxemburg wettelijk verplicht om alle mogelijke maatregelen te nemen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers op de werkvloer te garanderen. In de industriële sector is verpakking een essentieel onderdeel binnen de logistieke keten. No-Nail Boxes biedt een verantwoordelijke verpakkingsoplossing die de veiligheid van de operatoren waarborgt. Met deze betrouwbare verpakkingen kan kennis gemaakt worden tijdens de beurs Sepem Industries.

De vouwkisten van multiplex en staal van No-Nail Boxes verzekeren gebruikers van een optimale veiligheid. Alles begint bij het productieproces. “Onze zaagtechniek, die gebaseerd is op de laatste technologische inzichten, voorkomt splinters op het snijvlak. Het staal is over de gehele lengte gebogen waardoor snijwonden worden voorkomen. Daarnaast is het corrosiebestendig, wat het gevaar op infecties in het geval van verwonding vermindert”, verklaart Philippe Winkin, Industrial Manager.

Gemakkelijk te hanteren

Multiplex is een licht materiaal, waardoor het gemakkelijk te hanteren is. Het assortiment van No-Nail Boxes bevat ook toebehoren voor goederenbehandeling om de veiligheid van operatoren tijdens ingewikkelde manipulaties te kunnen garanderen. “Wanneer een kist eenmaal gevuld is, kan het lastig zijn deze te verplaatsen, vanwege het gewicht of omdat hij onhandig groot is”, licht Boris Remy, Sales Manager, toe.

Boris Remy: “Soms zijn de condities zodanig dat het gebruik van een palletwagen onmogelijk is. Daarom bestaan er verschillende aangepaste toebehoren (handgrepen, handholes, lifting straps) voor manuele goederenbehandeling waarbij noch de veiligheid van de operator noch de inhoud van de kist in het gedrang komen.”

Presentatie van betrouwbare verpakkingen

No-Nail Boxes staat van 5 tot 7 juni op de beurs Sepem Industries Est in Colmar. Een goede gelegenheid voor het bedrijf voor het presenteren van haar verantwoordelijke verpakkingsoplossingen, waarmee de veiligheid van gebruikers optimaal is gewaarborgd.

Het Luxemburgse bedrijf No-Nail Boxes, gevestigd in Wiltz, produceert al sinds 1961 vouwkisten uit multiplex en staal voor gebruik in de industrie. Het bedrijf heeft een zeventigtal mensen in dienst die jaarlijks bijna 300.000 kisten produceren, waarvan bijna 90% op maat. No-Nail Boxes beschikt over de certificaten ISO 9001 en 14001, AEO, PEFC, RSE SuperDrecksKëscht fir Betriber en Gesond mat System. Het bedrijf is lid van de Alipa groep, de Luxemburgse specialist in hefwerkzaamheden en industriële verpakkingen.

www.no-nailboxes.com