HomeNieuwsBedrijven en personenNo-Nail Boxes focust op maatschappelijk verantwoord ondernemen

No-Nail Boxes focust op maatschappelijk verantwoord ondernemen

De economische en maatschappelijke veranderingen zetten ieder bedrijf aan om een MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) te ontwikkelen. No-Nail Boxes, een Luxemburgse fabrikant van multiplex vouwkisten, nam naar eigen zeggen in 2011 al deze stap. “In 2018 willen we laten zien dat het mogelijk is om een duurzame verpakkingsoplossing te bieden. Maar op onze beurt verwachten we een dergelijke ambitie ook van onze leveranciers.”

Multiplex is een van de meest gebruikte materialen voor de productie van de industriële vouwkisten. Daarom is zorgvuldigheid bij de keuze van leveranciers zeer belangrijk. “Allereerst streven wij naar een langdurige relatie met onze leveranciers. Vervolgens is het van belang dat de door de leveranciers nagestreefde maatschappelijke handelswijzen vergelijkbaar zijn met de onze”, vertelt Philippe Winkin, Industrial Manager.

Een MVO-beleid impliceert de integratie van de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: de maatschappelijke dimensie en de gelijkheid van kansen, behoorlijk bestuur en het milieu. Dit laatste is zeer belangrijk in de ogen van het bedrijf. Philippe Winkin bevestigt: “Wij zijn PEFC-gecertificeerd. Dit keurmerk toont aan dat het hout dat wij gebruiken afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.”

No-Nail Boxes draagt zijn erkenning als maatschappelijk verantwoord bedrijf hoog in het vaandel. Het MVO-beleid zal een steeds grotere rol gaan spelen in zakelijke relaties. In de nabije toekomst zal een bedrijf met een actief MVO-beleid meer kans hebben op een contract dan een bedrijf dat hier weinig aandacht aan besteedt.

Sinds 1961 produceert No-Nail Boxes vouwkisten uit multiplex en staal voor gebruik in de industrie. Het bedrijf heeft een zeventigtal mensen in dienst die jaarlijks bijna 300.000 kisten produceren, waarvan bijna 90 procent op maat. No-Nail Boxes beschikt over de certificaten ISO 9001 en 14001, AEO, PEFC, RSE SuperDrecksKëscht fir Betriber en Gesond mat System. Het bedrijf is lid van de Alipa groep, de Luxemburgse specialist in hefwerkzaamheden en industriële verpakkingen.

www.no-nailboxes.com