HomeNieuwsNieuwe Videojet DataFlex Plus met hogere IP-rating

Nieuwe Videojet DataFlex Plus met hogere IP-rating

videojet-2

De Videojet DataFlex Plus Thermo Transfer Overprinter (TTO) is nu beschikbaar met een hogere IP-rating voor de 53mm versie. De IP-rated DF+ versie beschikt over een printerunit met IP-65 en een grafische gebruikersinterface unit met IP-55 behuizing. Met deze IP-ratings wordt de printer beschermd tegen stof en vocht, wat hem uitermate geschikt maakt voor hygiënische verpakkingsapplicaties in bijvoorbeeld de voedselindustrie.

videojetBescherming tegen externe invloeden

Wanneer de gebruiker de printer schoon wil spuiten, verwisselt hij eenvoudig de standaard lintcassette en plaatst de IP65-rated cassette in de unit. Door deze simpele handeling, is het niet nodig de printer uit de productielijn te halen of de printer helemaal af te dekken bij het schoonmaken. Hiermee bespaart u kostbare tijd voor het opnieuw installeren en het uit voeren van de benodigde setup. De RS232, Ethernet, digitale aan- uitschakelaar en USB-aansluitingen van de printer zijn ook allemaal IP-65.

Lage gebruikskosten

Een ander belangrijk kenmerk van de DF+ is het speciale linttransportmechanisme. Dit innovatieve mechanisme voorkomt lintbreuken bij productiewissels, wat resulteert in minder downtime en lagere kosten. Het 1.000 meter lange lint is een van de langste standaard lengtematen die in de markt verkrijgbaar is. Door dit lange lint wordt het onderhoudsinterval groter en verhoogt het de efficiëntie van de productielijn. De voor- en achteruit draaiende lintaandrijving zorgt ervoor dat ongebruikt lint, na elke print wordt teruggewonnen. De aandrijving creeërt een tussenruimte van 0,5mm tussen de prints, wat resulteert in meer prints per lint en maximale efficiëntie. De gepatenteerde lintaandrijving kan bij continue draaiende applicaties, snelheden aan tussen de 0 en de 1.000 mm per seconde en levert hierbij constante prestaties en printkwaliteit.

Maximale flexibiliteit

De DF+ heeft de mogelijkheid, om snel en eenvoudig tussen de rechts- en linkshandige intermitterende en continue configuraties te schakelen.
Hierdoor is de printer multi-inzetbaar en dus zeer flexibel. Ethernet, USB- en seriële-poorten zijn standaard op de DF+ en zijn het meest gebruikte communicatiepakket dat er in de markt verkrijgbaar is. De grafische gebruikersinterface met kleuren touchscreen en bediening op iconenbasis, maakt de printer uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

Voor meer infomatie:
Videojet Technologies B.V.
Techniekweg 26
4143 HV Leerdam
T (0345) 63 65 00
F (0345) 63 32 13
www.videojet.nl
info.nl@videojet.com