HomeNieuws"Nieuwe verpakkingslijn Freshpack resulteert in kostenbesparing"

“Nieuwe verpakkingslijn Freshpack resulteert in kostenbesparing”

freshpack-logoFreshpack Handling Systems heeft begin van het jaar een nieuwe verpakkingsmachine van Sorma geleverd aan Evenepoel Fruit in het Belgische Rummen. “Twee jaar geleden ontstond de vraag naar kleinverpakkingen. We hebben toen eerst een jaar een machine gehuurd bij Freshpack. Dit beviel zo goed dat we daarna een nieuwe hebben aangeschaft”, aldus Steven Evenepoel.

Evenepoel Fruit gebruikt de verpakkingslijn, waarin een weger met 12 bakken is geïnstalleerd, voor het verpakken van peren en heeft tot nu toe zo’n 600.000 verpakkingen geproduceerd met de nieuwe lijn. “De lijn is compact, neemt weinig ruimte in en we kunnen erdoor met drie personen realiseren als eerst met zeven. Daarnaast is het voordeel van zelf verpakken ook dat we sneller en flexibeler op de vraag van de markt kunnen inspelen”, aldus Steven Evenepoel in een artikel op de website AGF.nl.

 Freshpack levert naast machines ook het verpakkingsmateriaal levert. “De kleinverpakking waarmee Evenepoel werkt is ook nieuw. Eerst verpakten ze nog in clipverpakking, maar ze zijn overgestapt naar de Easypunnet verpakking. Het unieke van deze verpakking is de combinatie van folie en net en het feit dat er gewisseld kan worden tussen netverpakking en flowpack”, aldus Romke van Velden van Freshpack in het artikel.

Kijk voor meer informatie op www.freshpack-hs.nl, stuur een e-mail naar info@freshpack-hs.nl of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: AGF.nl