HomeNieuwsNieuwe uniforme klapkrat voor bloembollen en vaste planten een feit

Nieuwe uniforme klapkrat voor bloembollen en vaste planten een feit

utilysys

Op 31 maart jl. vond in conferentiecentrum Leeuwenhorst te Noordwijkerhout een unieke presentatie plaats. Stichting Utilysys, opgericht uit een initiatief van de brancheorganisaties KAVB en Anthos presenteerde zichzelf en haar nieuwe uniforme klapkrat. Het klapkrat is een volwaardig alternatief voor de bekende leliekrat en zal in een statiegeldmodel worden aangeboden.

utilysysVoorzitter Gerrit Ravensbergen opende de informatieve middag, waarin duidelijk werd dat er jarenlang onderzoek vooraf is gegaan aan de totstandkoming van dit nieuwe krat. Het krat voldoet aan alle specifieke eisen met betrekking tot ventilatie en stevigheid. Doordat het duurzame krat kan worden ingeklapt en doordat het aan een retoursysteem is gekoppeld, zullen er naast voordelen voor het milieu onder andere kostenbesparingen, ruimtebesparingen (80%) en Arbo-voordelen worden gerealiseerd. Indien de hele keten dit krat zal gebruiken is er bovendien een betere kwaliteit van bloembollen te garanderen doordat er minder ompak handelingen nodig zijn.

Voor de uitvoering van de bedrijfsprocessen van de fustpool werkt de Stichting Utilysys samen met poolmanager Container Centralen, producent Bekuplast en commercieel vertegenwoordiger Twinpack.

Kijk voor meer informatie op www.utilysys.com.