HomeDossiersDuurzaamheidNieuwe RePET draagtas Van der Windt op basis van gerecyclede limonadeflessen

Nieuwe RePET draagtas Van der Windt op basis van gerecyclede limonadeflessen

Van der Windt Verpakking BV heeft het assortiment uitgebreid met de RePET draagtas. Bijzonder aan de draagtas is de herkomst: de grondstof bestaat uit gerecyclede limonadeflessen van PET-materiaal. Van der Windt Verpakking wil met de RePET draagtas vooral retailers en andere bedrijven aanspreken die zich willen onderscheiden met milieuverantwoord ondernemen. De startoplage bedraagt 5.000 stuks.

Van de ruim vijf miljard liter die er jaarlijks aan voorverpakte drinkwaren in Nederland wordt verkocht, is het merendeel verpakt in PET-flessen. Het innamepercentage van limonadeflessen ligt met 95 procent heel hoog. Gerecycled PET-materiaal vindt niet alleen zijn weg terug naar de frisdrankindustrie, maar ook naar een veelheid van andere toepassingen.Met de introductie van de RePET draagtas speelt Van der Windt in op de toenemende belangstelling in het bedrijfsleven naar manieren om zich ‘duurzaam' te onderscheiden. De verpakkingsspecialist uit Honselersdijk presenteert de nieuwe toevoeging aan het assortiment onder het motto ‘I used to be a bottle'. “De draagtas van gerecycled PET-materiaal is een ideale reclamedrager voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Door de stevigheid van het materiaal en de grote inhoud is het ook een tas die uitnodigt om te worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals naar het strand bijvoorbeeld.

Meerdere uitvoeringen mogelijk

De RePET shopper kan door Van der Windt Verpakking zowel mat als glanzend worden bedrukt. Het geweven materiaal is leverbaar in één kwaliteit: 150 gram/m2. Die kwaliteit levert een solide draagtas op die langere tijd meegaat. De draagtas is leverbaar in meerdere uitvoeringen, kleuren en formaten. De minimale startoplage bij Van der Windt Verpakking is 5.000 stuks.

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com.

Bron: PackDirect.com