HomeNieuwsBedrijven en personenNieuwe productiefaciliteit ANL Plastics in Polen

Nieuwe productiefaciliteit ANL Plastics in Polen

anl-logoDit najaar start de productiefaciliteit van ANL Polska. Een positief evoluerende markt en een uitgebreide haalbaarheidsstudie hebben ANL Plastics overtuigd om deze stap  te zetten. De motivatie is tweeledig. Enerzijds was er de terugkerende vraag van de bestaande, voornamelijk multinationale klanten om beleverd te worden in Oost Europa, waar  nieuwe productielocatie werden opgezet. De goede band tussen deze multinationals en ANL Plastics werkte inspirerend. Anderzijds was er een totaal nieuwe ontwikkelende markt met een groot afnamepotentieel en  een venster op de Oost-Europese markten. De primaire doelstelling wordt dus de belevering van de lokale markten en de uitbouw van een lokale activiteit.

Locatie

ANL Plastics zocht een centrale locatie die de mogelijkheid bood bestaande klanten in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen en te beleveren in het hart van de industrie en een verzorgingsgebied voor een potentieel van 100 miljoen nieuwe consumenten. Een goed wegennetwerk, nutsvoorzieningen, makkelijke, relatief snelle bereikbaarheid vanuit België , een technisch hoog opgeleid menselijk potentieel en onmiddellijke toegang tot de markten van Tsjechië, Slovakije en Hongarije, maken van de regio Katowice de ideale lokatie.

Timing

De  installatie van het machinepark vangt medio augustus aan. De opstart is voorzien voor het laatste kwartaal van 2010. Dit wordt dus een nieuwe stap voorwaarts in de lange termijn strategie van ANL Plastics  om een ‘Globaal Europese' toeleverancier te zijn die de klanten  in heel Europa efficiënt  kan bedienen en een leidende positie te bestendigen in de markt van op maat gemaakte gethermoformeerde verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op www.anlplastics.com.