HomeMachinesEtiketteren en printenNieuwe mobiele colour proofer voor dagelijks gebruik

Nieuwe mobiele colour proofer voor dagelijks gebruik

Saueressig produceert sinds vele jaren ook klantspecifieke colour proofers voor diverse toepassingen. Naast de grafische industrie wordt deze apparatuur vermeerd ingezet in de chemische-, metaal- en textielindustrie. Inzetgebied is vaak de afstemming van inkten en lakken, het testen van nieuwe ondergronden, het controleren van substraten alsook de ontwikkeling van nieuwe producten en services zoals het produceren van kleurkaarten voor de verschillende substraten ten behoeve van brand owners.

De laatste ontwikkeling is de CP 100-300UV, die kan worden gebruikt voor water-, oplosmiddel- en nu ook UV-gebaseerde flexo inkten en coatings. In samenwerking met Konica Minolta biedt Saueressig verder nog oplossingen aan, die de colour proofer middels meetapparatuur en software tot een efficiënte compactoplossing voor uw laboratorium maken.

De testapparatuur helpt om de kosten van nieuwe ontwikkelingen te verminderen. R & D en de kwaliteitsborging worden van de productie verplaatst naar het lab. Insteltijden worden gereduceerd en materialen worden bespaard. Een voordeel van de CP 100-300UV is, dat de testresultaten nu ook voor UV inkten, zonder problemen in de productieomgeving kunnen worden gerealiseerd.

Uiteraard zijn voor dit testapparaat alle voor de flexodruk gangbare maar ook laatste ontwikkelingen op het gebied van drukvormen, rasterwalsen en technologiën beschikbaar. Deze CP 100-300UV heeft als verdere features: rol op rol mogelijkheid, pneumatische aandrijving, variabele snelheid en aandrukkracht, sleeve aggregaten voor polymeer en elastomeer, geintegreerde droging (koude, warme lucht en UV) Keramische rasterwalsen als optie.

Kijk voor meer informatie op www.saueressig.de.