HomeNieuwsNieuwe Manter MD14 XL uitgerust met extra grote weegbakken

Nieuwe Manter MD14 XL uitgerust met extra grote weegbakken

Om in een keer 25 kilogram product nauwkeurig af te kunnen wegen, is de nieuwe Manter MD14 XL uitgerust met extra grote weegbakken. Door het uitgekiende ontwerp hiervan kan de nieuwe machine wel tot twintig slagen per minuut maken. In de standaarduitvoering is de Manter MD14 XL weegmachine uitgevoerd met onderhoudsvrije trilgoten. Bij transport van gladde, grond- en tarravrije producten, vanuit de voorraadhopper naar de weegbakken, voldoen deze goten prima.

Voor ongewassen producten, waar nog wat grond aan kleeft, kan het beter. De goten kunnen namelijk vervuilen en dan stroomt het product onvoldoende door. Voor ongewassen product is de MD14 XL daarom ook met transportbandjes uit te rusten. Deze transportbandjes zijn uitgevoerd met een eigen aandrijfmotor, waardoor eenvoudig individueel onderhoud mogelijk is. Voordeel is dat bij onderhoud of herstel van een van de bandjes, de andere gewoon door blijven draaien.
Alle bandjes zijn door compacte solid-state relais met ingebouwde beveiliging geschakeld. Uit praktijkervaring blijkt dat het werken met ongewassen product geen problemen met plakkende grond oplevert. Vanwege de draaiende transporttechniek schonen de bandjes zich namelijk zelf. Vanzelfsprekend is de MD14 XL ook uitgevoerd in de nieuwe kleuren, mechanische technieken en software. De gebruiksvriendelijke bediening gebeurt via een touchscreen.

Kijk voor meer informatie op www.manter.com of stuur een e-mail naar sales@manter.com.

Bron: Manter Balance