Home Nieuws Nieuwe kostenbeparende oplossing van PerfoTec

Nieuwe kostenbeparende oplossing van PerfoTec

Iedereen kent het probleem: kleine orders en kleine klanten leveren over het algemeen geen grote bijdrage aan de winst, sterker nog: ze kosten vaak geld. De grootste kostenpost is de extra benodigde arbeid voor het omstellen van verpakkingsmachines en stickermachines. Folie en labels moeten worden omgewisseld en de verpakkingsmachine opnieuw afgesteld totdat deze weer goed draait. Ondertussen staan dure uitzendkrachten met de handen in hun zakken toe te kijken. Ook storingen aan stickermachines of het wisselen van stickerrollen kosten op jaarbasis heel veel geld. Dit probleem is nu verleden tijd.

perfotec-logoPerfoTec uit Mijdrecht toont op de Freshconex/Fruit Logistica een nieuwe machine, waarmee de labels per order vooraf op een folierol kunnen worden aangebracht. Alle orders komen, voorzien van het juiste aantal stickers met de dagcoderingen, en in de goede volgorde, op 1 folierol die gereed is voor de verpakkingsmachines. Hierdoor kunnen alle kleine orders in 1 productierun achter elkaar worden gedraaid.

Dit bespaart niet alleen heel veel uren stilstand voor productiepersoneel, maar brengt ook rust in de productie en de planning en het vermindert het aantal fouten die meestal onder tijd druk worden gemaakt.

PerfoTec heeft de huidige omwikkelmachine met het bekende Perfotec Laser Systeem nu ook voorzien van de bovengenoemde label oplossing.
Hierdoor kunnen bovendien de laser perforaties per order worden afgestemd op het te verpakken product, zodat ook de houdbaarheid kan worden geoptimaliseerd.

Deze machine zal voor veel verpakkingsbedrijven in de AGF een grote besparing gaan opleveren, en tegelijkertijd een grote verbetering van de houdbaarheid mogelijk maken. PerfoTec toont deze revolutionaire machine in Hal 1.1 in stand D-30, naast de eveneens nieuwe PerfoTec Fast Respiration Meter voor verse groenten en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.perfotec.com.

Bron: AGF.nl