HomeNieuwsBedrijven en personenNieuwe investering in Umincorp brengt totaal op 40 miljoen euro

Nieuwe investering in Umincorp brengt totaal op 40 miljoen euro

Umincorp, de Nederlandse scale-up in duurzame plasticrecycling, heeft een nieuwe miljoeneninvestering opgehaald, waarmee het totaalbedrag aan externe funding in 2021 en 2022 op 40 miljoen euro uitkomt. Umincorp wil de investeringen aanwenden om de winstgevende marktleider in de recyclingsector te worden.

De meest recente financiering is gedaan door Nationaal Groenfonds, 5 miljoen euro in vreemd vermogen, bestemd voor de bouw van een innovatieve rPET-fabriek in Rotterdam. Eerdere investeringen werden, naast de DGA’s, gedaan door grote en gerenommeerde investeerders die Umincorp in haar groei strategisch en financieel ondersteunen.

Umincorp zorgt ervoor dat plastic huisvuil een waardevolle bron van gerecyclede kunststoffen wordt, dankzij de door de oprichters ontwikkelde Magnetic Density Separation (MDS)-technologie en het bijbehorende vernieuwende recyclingproces. Deze aanpak leidt tot een hogere terugwinning en hoogwaardige circulaire plastic grondstoffen, waarmee weer nieuwe plastic (verpakkings)producten kunnen worden gemaakt. Hierdoor wordt meer dan 80 procent CO2 uitstoot vermeden ten opzichte van conventionele methoden.

Uit de investeringen blijkt een groot vertrouwen in de missie van Umincorp zegt Jaap Vandehoek, ceo en mede-oprichter van Umincorp: “We zien dat Umincorp grote investeringen blijft trekken omdat onze combinatie van innovatie en resultaat op grote schaal traditionele recyclingtechnieken kan overtreffen. Het bewijst dat er veel vertrouwen is in onze techniek en filosofie, en daarmee ook toekomstperspectief. Dat momentum willen we behouden door nu en in de toekomst te blijven investeren in onze technieken, mensen en faciliteiten om marktleider te worden in deze sector. Daarmee kunnen we op nog grotere schaal duurzaam plastic recyclen, waar mogelijk virgin plastic vervangen en als belangrijkste de CO2-impact van plastics drastisch terugdringen.”

Om die strategie uit te voeren worden de investeringen voor verschillende doeleinden aangewend. Naast de bouw van de fabriek in Rotterdam, waar gerecycled PET kan worden gecompoundeerd en aangeboden als volwaardig alternatief voor virgin plastic, wordt er geïnvesteerd in de verdere optimalisatie en het op volle capaciteit laten draaien van de sorteer- en recyclingfabriek PRA in Amsterdam. Ook worden de mogelijkheden naar een volgende grote gecombineerde sorteer-, recycling- en compoundingfabriek in Nederland of vlak daarbuiten onderzocht. Daarvoor wil Umincorp de gehele organisatie uitbreiden en versterken met het aantrekken van nieuwe medewerkers.

www.umincorp.com