HomeMachinesEtiketteren en printenNieuwe generatie printoplossingen van Avery Dennison verhoogt productiviteit tot 30%

Nieuwe generatie printoplossingen van Avery Dennison verhoogt productiviteit tot 30%

avery-ap-serie

Avery Dennison Printer Systems Division, een wereldwijd erkende marktleider op het gebied van print- en etiketteeroplossingen voor de productie- en distributieketen, heeft zijn AP serie versterkt met de nieuwe generatie AP 5.4 printers en een geheel nieuwe oplossing met uitgebreidere printmogelijkheden, de AP 5.6. Het doel van de AP serie is het leveren van verhoogde efficiëntie, productiviteit en een verbeterde traceerbaarheid van goederen in de voedingsmiddelen- en logistieke sector.

avery-logoDe AP serie printoplossingen van Avery Dennison hebben al de voorkeur van veel organisaties. Een voorbeeld hiervan is Ekro, ’s werelds grootste kalverslachterij en sinds 1994 onderdeel van de internationale VanDrie Group. Jos Rouwendaal, Manager Vleesbewerking bij Ekro, legt uit waarom Ekro heeft gekozen voor de AP serie: “Wij zijn erg tevreden over onze huidige AP 5.4 printers. Wij hebben gekozen voor de AP serie printers van Avery Dennison vanwege de printkwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Als we in de toekomst nieuwe printers nodig hebben, zullen we zeker kijken naar de extra mogelijkheden die deze nieuwe versie biedt.”

Door de efficiëntie te verhogen binnen de verschillende afdelingen, variërend van het transport tot het etiketteren van dozen, kan met de nieuwe generatie AP serie printers de productie worden verhoogd tot 30%*. Dit wordt bereikt door een nieuwe, verbeterde processor waardoor snellere data- en etiketverwerking gerealiseerd wordt. Een sneller etiketteerproces zal leiden tot kostenbesparing en efficiëntere bedrijfsprocessen.

Eigenschappen nieuwe generatie AP serie:

  • Verhoging van de productiviteit tot 30%*.
  • Meertalig – Voldoen aan de internationale wet- en regelgeving is eenvoudig met de mogelijkheid om de etiketten in verschillende talen te printen.
  • Mogelijkheid om etiketten van 10cm x 15cm te roteren waardoor de return on investment zal toenemen en de total cost of ownership zal afnemen.
  • 48% meer printen met iedere rol etiketten, volgens onderzoek van de VDC (Venture Data Corporation**), waardoor de productiviteit zal toenemen.
  • Verhoogde efficiëntie in de processen door een afname van slijtage van bijvoorbeeld de printkop en het printlint.

Naast de noodzaak voor informatie om de beschikbaarheid van producten, consistentie en transparantie te garanderen is informatie ook noodzakelijk voor een efficiënte distributieketen en voor de steeds groeiende internationale markt. Deze flexibele printoplossing kan, door zijn meertaligheid, eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande processen en interne netwerken van de distributiecentra in verschillende landen. Tim Holland, Tabletop Product Manager bij Avery Dennison Printer System Division, werkte aan de nieuwe mogelijkheden en het succes van de nieuwe AP serie: “De nieuwe AP 5.x serie printers is hoofdzakelijk ontworpen ter bevordering van distributieapplicaties. De printers verhogen de productiviteit met 30%* door een verbetering van de totale bedrijfsprocessen. Deze voordelen kunnen ook binnen de internationale distributiecentra worden toegepast.”

Avery Dennison heeft in de voedingsmiddelen- en logistieke sector ook een behoefte aan ondersteunende software geconstateerd. Software die aan alle standaarden voldoet en productidentificatie en –etikettering mogelijk maakt. Dit heeft geleid tot het ontwerp en de ontwikkeling van Trace-It! welke in lijn is met de laatste GS1 standaarden en aanbevelingen zoals Databar en de 2D coderingsymbolen. Deze uitgebreide software zorgt voor een productbarcode die compatibel is door de gehele distributieketen.

Bij de adviserende rol van Avery Dennison hoort ook een analyse van de operationele processen om specifieke kostenbesparingen te kunnen realiseren. ROI en TCO voordelen worden gerealiseerd door deze uitbreiding van de veelzijdige AP serie. Avery Dennison geeft nauwkeurig aan waar efficiënter kan worden gewerkt, welke processen kunnen worden gestroomlijnd, welke kosten kunnen worden gereduceerd en biedt uitgebreide aanbevelingen aan de klant. Deze analyse houdt rekening met alle functionele toepassingen om tot een efficiënte en complete oplossing te komen, die helpt om de kosten te reduceren.

Kijk voor meer informatie op www.monarch.averydennison.com.