HomeNieuwsNieuwe geheel gesloten pallet van Hulkenberg in Euro-formaat

Nieuwe geheel gesloten pallet van Hulkenberg in Euro-formaat

hulkenberg-logoNa het succes van de TC3 pallet in industrieformaat brengt Hulkenberg nu de TC1 pallet op de markt: een geheel gesloten en hygiënische kunststof pallet in het Euro-formaat 1200 x 800 mm. De TC1 Euro-pallet sluit naadloos aan op de bestaande TC3 palletserie in industrieformaat. De gepatenteerde en inmiddels beproefde lasgeometrie van de TC3 is ook in de TC1 toegepast. Deze constructiewijze garandeert een hoge stootvastheid, een lange levensduur en een hoge belastbaarheid van de pallet, tot zelfs 1750 kg in palletstellingen.

Het palletdek van de TC1 is zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde geheel glad en gesloten, zonder externe ribstructuren. Doordat de uitstaande randen zeer precies zijn weg gefreesd, wordt de wanddikte van de pallet niet aangetast. De hygiëne en de hoge stootvastheid van de pallet blijven daarmee gegarandeerd. De pallets zijn goed te reinigen. Vuil, vocht en andere verontreinigingen hebben daardoor geen enkele kans.

De aanbindingen van de palletklossen met het palletdek én met de palletsledes zijn extra versterkt. Breuk op deze gevoelige punten wordt daardoor tot een minimum beperkt. Bovendien zijn de sleeplatten aan beide zijden afgeschuind, voor een probleemloze handling met pallettrucks.

hulkenberg-tc1-2

De TC1 wordt vervaardigd van hoogwaardig virgin-HDPE kunststof en is standaard met en zonder  stapelrand leverbaar. De TC1 Euro-pallet is belastbaar tot 1000 kg in palletstellingen. Voor zwaardere toepassingen kunnen de pallets met versterkingsprofielen worden uitgerust. Hiermee wordt het draagvermogen in palletstellingen verhoogd tot 1750 kg.

Optioneel kunnen de pallets ook met een extra hoge rand geleverd worden. Daarnaast zijn de TC1 pallets verkrijgbaar met antislip op het palletdek, voor nog meer veiligheid tijdens het vervoer en de opslag van goederen of lege pallets.

In het kort: De nieuwe TC1 Euro-pallet is een zwaar belastbare en uiterst hygiënische gesloten kunststof pallet, zeer geschikt voor foodhandling en high care toepassingen. Met de TC palletserie van Hulkenberg wordt de goederenstroom in hygiëne-omgevingen geperfectioneerd.

hulkenberg-tc1-1

Kijk voor meer informatie op www.hulkenberg.nl.