HomeNieuwsNieuwe folie beschermt salades, groente en fruit tegen E. Coli

Nieuwe folie beschermt salades, groente en fruit tegen E. Coli

derprosa

Derprosa, een Spaanse producent van folie, heeft onlangs een nieuwe antibacteriële folie geïntroduceerd die verse groente, salades en vers fruit beschermt tegen de E. Coli-bacterie. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft de folie niet alleen het voordeel dat deze bijna alle bacteriën van het voedsel verwijderd, maar dat er ook geen druppels op het oppervlak komen.

derprosa-logo“De combinatie van de anti-stoom en antibacteriële eigenschappen is nieuw en van grote waarde”, aldus de woordvoerder. Uit onafhankelijk onderzoek van IMSL Laboratory blijkt dat 99,9% van de bacteriën op het verpakte product, die in aanraking kwamen met de folie, werden gedood.

Derprosa heeft patent aangevraagd op deze technologie, die specifiek is ontwikkeld om de E. Coli-bacterie te bestrijden. De technologie zal op de markt worden gebracht onder de namen 301 Antibacterial Co-extrudate en DF 308 Antibacterial Antifog Co-Extrudate.

De standaarddikte van de folie bedraagt 30 micron, maar op aanvraag is het mogelijk andere maten te verkrijgen. Het heeft twee jaar gekost om de folie te ontwerpen en volgens het bedrijf heeft de folie dezelfde mechanische en optische kenmerken als de gewone folies die het bedrijf produceert.

Het bedrijf heeft nog geen verdere informatie verstrekt over het antibacteriële bestanddeel dat in de BOPP-folie zit.

Kijk voor meer informatie op www.derprosa.es.