HomeThema'sEmpack Brussel 2010Nieuwe, compacte en intelligente conveyors van FlexLink

Nieuwe, compacte en intelligente conveyors van FlexLink

flexlink-empack

De nieuwe X45 en X45e conveyor platforms zijn eenvoudig te integreren en hebben een geavanceerde maar simpele bediening.In alle industriële sectoren worden steeds hogere eisen gesteld aan de efficiëntie en automatisering van de productie. FlexLink brengt kleine productielijnen nu op een hoger niveau door de introductie van de conveyor platforms X45 en X45e.

flexlink-logoX45 is de nieuwe, compacte conveyor die zowel geschikt is voor eenvoudige integratie met machines als ook voor zeer compacte productie-, vul- en verpakkingslijnen. Het doordachte ontwerp waarborgt dat producten zorgvuldig en schokvrij worden behandeld, wat bijdraagt aan een hoge productkwaliteit en een hoge efficiëntie. Het ontwerp van de X45 staat garant voor een lange levensduur, een laag geluidsniveau en eenvoudige engineering.

“De compacte buitenmaten en de mogelijkheid systemen met bochten te configureren, maakt het automatiseren van complexe workflows eenvoudiger dan ooit. De X45 conveyor loopt heel soepel. Dat is bijvoorbeeld van essentieel belang bij het transporteren van rechtop staande flesjes in de farmaceutische industrie”, vertelt Fredrik Boberg, verantwoordelijke voor innovatiemanagement bij FlexLink.

X45e is het intelligente platform voor geautomatiseerde processen als assemblage, gestuurd vullen en analyse van monsters. Geavanceerde aandrijvingen van 24 V en puck handling modules met ingebouwde besturingsschakelingen vereenvoudigen het bouwen van besturingen en bieden mogelijkheden tot hoogefficiënte lijnen. Het energieverbruik is extreem laag door de efficiënte PM-motor en overbrenging. Alle onderdelen zijn voorbereid op RFID, zodat track & trace en geautomatiseerde QA mogelijk zijn.

“De X45e-oplossingen met ingebouwde besturingen en efficiënte PM-motoren openen nieuwe mogelijkheden om makkelijker dan ooit uiterst efficiënte productielijnen op te zetten. Dit is de eerste stap die FlexLink in deze richting zet”, besluit Fredrik Boberg.

Empack Brussel 2010 – Stand  C014

Kijk voor meer informatie op www.flexlink.com.