HomeMachinesAandrijven en besturenNieuw lasersysteem van PerfoTec

Nieuw lasersysteem van PerfoTec

PerfoTec introduceert het nieuwe PerfoTec Laser Systeem met Automatic OTR Control. Voor professionele verpakkers van verse (gesneden) groenten en fruit die niet tevreden zijn met de kwaliteit, en die de houdbaarheid van hun verpakte producten willen verlengen, geeft het PerfoTec Lasersysteem met de unieke camerabesturing de mogelijkheid om de doorlaatbaarheid van de verpakkingsfolie voor elk product te regelen, afhankelijk van de respiratie van het product per seizoen.

Dit in tegenstelling tot dure, lasergeperforeerde verpakkingsfolie met een door de leverancier ‘bepaalde' vaste doorlaatbaarheid. De doorlaatbaarheid van deze folies blijkt in de praktijk nogal te variëren. PerfoTec biedt de technologie en de benodigde kennis om de kwaliteit en houdbaarheid van uw producten beduidend te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen. De foliedoorlaatbaarheid is, net als de producttemperatuur, een beslissende factor voor het behoud van de kwaliteit in de handelsketen. De beste resultaten met laserperforatie van verpakkingsfolie verkrijgt u wanneer dit proces door de verpakker zelf wordt uitgevoerd en gecontroleerd, omdat de ademhaling van de verse producten onder invloed van de seizoenen verandert.

Daarom wordt de foliedoorlaatbaarheid als kritisch controlepunt (CCP) beschouwd voor de kwaliteit en de houdbaarheid van verse groenten en fruit (QACCP). Om dit te bewaken, heeft PerfoTec het unieke Camera Inspectie Systeem met Automatic OTR Control® (Oxygen Transmission Rate = zuurstofdoorlaatbaarheid) ontwikkeld. De camera inspecteert en controleert de OTR van elke verpakking door middel van inspectie- en analyse van elk gaatje. Indien nodig wordt de laserenergie automatisch direct aangepast om elke afwijking in foliedikte -die een variatie in gatgrootte kan veroorzaken- te compenseren. Folie die met laserperforatie wordt geproduceerd zonder een dergelijk Automatisch Camera Controle Systeem is onbetrouwbaar vanwege onopgemerkte en ongewenste variatie in de foliedoorlaatbaarheid, waarbij de perforaties soms zelfs kunnen ontbreken.

De PerfoTec laser kan zeer kleine gaatjes maken, van zelfs 30 – 40 micron in diameter. Dit wordt bereikt door een speciale Laser Beam Equaliser. Met dit instrument kunnen bijzonder kleine micro-perforaties met de een zeer hoge consistentie worden gemaakt. Dit is vooral van belang voor (fruit-) salades en kant-en-klare maaltijdsalades, vanwege de lage ademhaling (respiratie) van deze producten. Een goede atmosfeer in de verpakking geeft een betere smaak en optische kwaliteit van de verse salades, groenten en fruit.

Voor meer informatie:
PerfoTec

Communicatieweg 111
3641 SG Mijdrecht.
T (0297) 25 55 54
F (0297)28 38 36
www.perfotec.com