HomeNieuwsBedrijven en personenNestlé werkt aan ontwikkeling van nieuwe en duurzame materialen

Nestlé werkt aan ontwikkeling van nieuwe en duurzame materialen

In december 2018 kondigde Nestlé de oprichting van het Institute of Packaging Sciences aan. In dit instituut zal het bedrijf verschillende duurzame verpakkingsmaterialen ontwikkelen en testen en samen met industriële partners werken aan de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen.

Tussen 2020 en 2025 zal Nestlé al het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal dat niet of moeilijk te recyclen is wereldwijd geleidelijk afbouwen. Voor alle producten wereldwijd ontwikkelt Nestlé alternatief verpakkingsmateriaal en gaat het samenwerkingsverbanden aan met grensverleggende verpakkingsspecialisten. Nestlé ontwikkelde een roadmap in alle productcategorieën om doelstelling van 2025 te bereiken.

Nestlé werkt ook samen met externe partners. Zo ging ze een wereldwijde samenwerking aan om een biologisch afbreekbare en recyclebare waterfles te ontwikkelen en werkt Nestlé samen om gerecycled polypropyleen (PP) te produceren dat geschikt is voor het gebruik bij levensmiddelen. De uitdaging hierbij is een Europese harmonisatie inzake recyclagestructuren en de recycleerbaarheidscriteria van producten.

www.nestle.com