HomeNieuwsNespresso-cups in supermarkt gesignaleerd

Nespresso-cups in supermarkt gesignaleerd

nespresso

De populaire exclusieve koffiecups van Nespresso zijn voor het eerst in een supermarkt gesignaleerd. Het betreft een Albert Heijn in het Noord-Brabantse St. Willebrord van franchiser Cees van der Poel. Volgende week zijn de cups ook bij de twee andere AH's van deze ondernemer te koop. Tot nu toe waren de Nespresso-cups van Nestlé niet bij supermarkten te koop, omdat de fabrikant kiest voor selectieve distributie via eigen boetieks, De Bijenkorf en het internet.

Nestlé kiest hiervoor om het exclusieve imago rond de koffie in stand te houden. Zodra Nespresso in het reguliere supermarktkanaal is te vinden, is de bijzonderheid er snel af, zo is de gedachte.

Van der Poel heeft een slimme manier gevonden om deze strategie van Nestlé te omzeilen, zo lijkt het. Hij wil dan ook absoluut niets kwijt over de inkoop van de cups en de kosten daarvan. Wel zegt de ondernemer dat vanaf volgende week de Nespresso-cups ook in zijn andere winkels in respectievelijk 's Gravendeel en Dordrecht. De eerste cups in St. Willebrord  werden deze week overigens gesignaleerd door supermarktkenner Gerard Rutte.

Fabrikant Nestlé houdt voorlopig vast aan de selectieve distributie, zo bevestigde Nestlé Benelux-topman Vincent Declippele onlangs nog op het najaarscongres van de EFMI Business School. “In de beginperiode hebben we een aantal jaren geprobeerd om Nespresso in het foodretailkanaal te krijgen, maar daar was toen geen interesse voor. Nu blijven we het zelf doen.”

Bron: Levensmiddelenkrant.nl