HomeNieuwsBedrijven en personenNeopost wint prestigieuze MHI Innovation Award tijdens ProMat

Neopost wint prestigieuze MHI Innovation Award tijdens ProMat

Neopost Shipping heeft met de CVP-500 de MHI Innovation Award tijdens ProMat in de Verenigde Staten in de wacht gesleept. Uit meer dan 150 inzendingen is het volautomatische verpakkingssysteem in de categorie ‘Best New Innovation' als winnaar uit de bus gekomen. MHI is een internationale organisatie voor material handling, logistics en supply chain.

De bijdrage die de CVP-500 levert aan het optimaliseren en verduurzamen van het verpakkingsproces was de reden de award toe te kennen. Van iedere order meet de CVP-500 in 3D de dimensies en in één vloeiende beweging wordt vervolgens een doos op maat om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Iedere zeven seconden verlaat een doos de machine zonder dat overbodige lucht is verpakt of opvulmateriaal is gebruikt. Resultaat is naast een besparing op verpakkingsmateriaal ook een reductie op transportvolume die kan oplopen tot 50 procent.

“We zijn zeer vereerd dat deze award ons is toegekend tijdens PromMat 2017”, zegt Marc Aandeweg, Head of Global Sales & Operations. “MHI is een toonaangevende internationale organisatie. Dat zij het innovatiekarakter van onze verpakkingsoplossing onderkennen betekent veel voor ons.”

De MHI Innovation Awards zijn op 5 april 2017 uitgereikt tijdens ProMat, de grootste internationale vakbeurs voor logistiek en supply chain in Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn drie categorieën waarin een award viel te winnen: Best New Innovation, Best Innovation of an Existing Product en Best IT Innovation. Een zevenkoppige vakjury beoordeelde de in totaal 153 inzendingen op basis van het innovatie karakter van het concept, de impact op de supply chain en de toegevoegde waarde voor de industrie.

Kijk voor meer informatie op www.neopost.nl.