HomeDossiersE-commerceNeopost Shipping levert eerste machines aan Groot-Brittannië

Neopost Shipping levert eerste machines aan Groot-Brittannië

Het Britse Internet Fusion, één van de grootste online outdoor retailers in het Verenigd Koninkrijk, heeft twee CVP-500 verpakkingsstations van Neopost Shipping gekocht. De verkoop betekent gelijk de eerste installatie van deze automatische verpakkingsmachine in Groot-Brittannië.

Een belangrijke reden voor Internet Fusion om voor de CVP-500 te kiezen is de factor duurzaamheid geweest. “We hebben ons zelf ten doel gesteld om in onze operatie tot de 1% meest duurzame bedrijven ter wereld te behoren”, zegt Martin Brailsford, CEO van Internet Fusion Group. “Niet omdat het moet, maar omdat we het willen. De CVP-500 helpt ons om die ambitie te verwezenlijken. Met het duurzaam verpakken van onze orders kunnen we al een verschil maken vanaf het moment dat er een bestelling binnenkomt.”

De CVP-500 scant de afmetingen van iedere order en snijdt een doos in een zo klein mogelijke maat. Deze doos wordt vervolgens om de order heen gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Er wordt geen lucht verpakt en opvulmateriaal zoals bubbelplastic wordt daardoor overbodig.

Richard Nijboer, Manager Sales & Operations Europe van Neopost Shipping, is erg verheugd met de samenwerking: “We zijn trots dat onze verpakkingsoplossing Internet Fusion kan helpen in het verwezenlijken van haar ambitie om duurzamer te verpakken. Door het elimineren van oversized pakketten, ontvangen klanten een doos op maat, zonder een overschot aan verpakkingsmateriaal.”

Beide machines zullen naar schatting gezamenlijk zo’n 2 miljoen bestellingen per jaar verwerken. Door deze installatie is het Verenigd Koninkrijk het negende land waar de CVP-500 is geïnstalleerd. Eerder is de machine al geleverd aan bedrijven uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Japan, Canada en de Verenigde Staten.

www.cvp500.com