HomeNieuwsVerpakkingenNedupack ontwikkelt foodverpakkingen op maat voor uw producten

Nedupack ontwikkelt foodverpakkingen op maat voor uw producten

Nedupack Thermoforming is sinds 1988 actief in de kunststof verpakkingswereld. Het bedrijf is een specialist op het gebied van maatwerk verpakkingen en beschermende verpakkingen voor al uw producten. Nedupack ontwikkelt foodverpakkingen op maat voor uw producten.

Zo is Levarht een teler en leverancier van groente en fruit. Het hele jaar door produceren zij de lekkerste groente- en fruitsoorten. Deze exporteren zij vervolgens over de hele wereld. Zo worden er jaarlijks vele aardbeien geëxporteerd naar Japan. In Japan worden aardbeien gezien als een luxe product. Bakkerijen, lunchrooms en cafeetjes gebruiken de aardbeien als garnering op bijvoorbeeld gebakjes, taarten of andere gerechten. De aardbeien worden met uiterste precisie verwerkt. Het is dan ook belangrijk dat zij de aardbeien ‘in topconditie’ aangeleverd krijgen.

De reis van Nederland naar Japan is erg lang, en de aardbeien krijgen dan ook het nodige te verduren. Om ervoor te zorgen dat de aardbeien in perfecte staat arriveren in Japan, heeft Levarht afgelopen jaren een gestandaardiseerde aardbeien ‘cushion' voor de aardbeien gebruikt. Echter werd deze oplossing niet als ideaal ervaren. Met enige regelmaat gingen de aardbeien ‘rollen' tijdens het transport. Hierdoor beschadigde de aardbeien en waren zij niet meer geschikt voor gebruik.

Om ervoor te zorgen dat de aardbeien in de toekomst beter beschermd zouden worden tijdens transport, besloot Levarht op zoek te gaan naar een op maat gemaakte oplossing. De wens was om een aardbeien ‘cushion‘ te ontwikkelen die ervoor zou zorgen dat de aardbeien perfect beschermd zouden zijn tijdens transport. De aardbeien dienden bij aankomst in Japan precies op dezelfde manier te liggen, als wanneer ze bij de oogst in de verpakking waren gedaan.

Via verschillende wegen zijn zij terecht gekomen bij Nedupack Thermoforming. “In het verleden hebben wij al eerder met Nedupack samengewerkt voor het ontwikkelen van diverse shakers voor groente, dus wij wisten al wat wij konden verwachten”, aldus Marcel van der Weijden van Levarht. Uiteindelijk is Nedupack samen met Levarht gekomen tot de perfecte verpakking.

Arco Oliemans, contactpersoon van Levarht in Japan, zegt hierover het volgende: “Wij zien een wezenlijk verschil sinds wij gebruik maken van de op maat gemaakte aardbeien ‘cushion' voor onze aardbeien. De aardbeien liggen bij aankomst in Japan nog altijd perfect in de verpakking en beschadigen aanzienlijk minder vaak.”

“Voor ons als Nedupack zijnde is dit het mooiste compliment wat wij kunnen krijgen”, aldus Remco Brouwer van Nedupack. “Het op maat ontwikkelen van een verpakking – in dit geval aardbeien ‘cushion', zorgt er in dit geval voor dat we de aardbeien beter kunnen beschermen tijdens transport. Dit is het verschil dat wij willen maken in vergelijking met gestandaardiseerde verpakkingen. Wij zijn dan ook blij dat we Levarht hebben kunnen helpen met het ontwikkelen van een oplossing voor hun aardbeien.”

www.nedupack.com