HomeNieuwsBedrijven en personenNedupack bundelt krachten en treedt toe tot New Packaging Group

Nedupack bundelt krachten en treedt toe tot New Packaging Group

New Packaging Group kondigde op 6 april op Empack in Gorinchem aan dat zij haar positie in de verpakkingsindustrie verstevigt met de toevoeging van Nedupack Thermoforming. Naast Nedupack bestaat de New Packaging Group op dit moment uit branchegenoten Bliston Packaging en Meulendijks Packaging, ondersteunt door participatiemaatschappij NewPort Capital. Deze stap is een verwezenlijking van de ambitieuze groeiplannen van de drie bedrijven om gezamenlijk de krachten te bundelen als innovatief en duurzaam platform voor het creëren en leveren van de verpakking van morgen. Alle bedrijven zullen onder hun eigen naam actief blijven binnen de groep.

Olaf Dolfin, CEO New Packaging Group, licht toe: “Nedupack is een prachtig bedrijf en een zeer gewaardeerde branchegenoot van Bliston en Meulendijks. Het heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de markt van kunststof verpakkingsoplossingen in zowel de food als non-food branche. De onderneming heeft daarnaast de productie van matrijzen in eigen beheer, een hoogwaardig thermoform machinepark met sterk ontwikkelde technisch specialismen en is hiermee zeer complementair aan onze bestaande bedrijven. Ik ben dan ook zeer trots dat Bliston, Meulendijks en Nedupack de krachten bundelen als onderdeel van de New Packaging Group en daarmee gezamenlijk een duurzaam platform creëren om innovatieve nieuwe hoogwaardige verpakkingen te kunnen blijven ontwikkelen waarbij de wensen van de klant centraal staan.”

Jhon Bollen, Algemeen Directeur Nedupack, vult aan: “Met de toetreding van Nedupack tot de New Packaging Group, staan wij met het Nedupack team aan de start van een nieuwe fase van het bedrijf dat in 1988 is opgericht. Wij voelen een sterke match met de bedrijfscultuur van Bliston en Meulendijks, waar de klant, kwaliteit maar ook duurzaamheid centraal staan. Met deze stap verkrijgt Nedupack toegang tot hoogwaardige kunststof extrusie en folieproductie in eigen huis en faciliteert hiermee een zero waste duurzaam productieproces voor Nedupack. De technische kennis en vaardigheden van Nedupack zijn daarnaast een mooie toevoeging aan de nieuwe groep. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de onderneming van Nedupack kan worden voortgezet binnen de New Packaging Group.”

Het vormen van de New Packaging Group is een belangrijke ‘milestone’ in de buy-and-build groeistrategie die NewPort ontplooit in de verpakkingsindustrie en volgt op haar investering in Bliston in 2019 en Meulendijks in 2021. “Wij zien enorme potentie in de gecombineerde groep die als achterwaarts geïntegreerde, innovatieve ontwikkelaar, producent en leverancier van de verpakking van morgen een sterk platform biedt voor verdere groei. Wij zijn dan ook zeer enthousiast om de kennis en vaardigheden van het drietal bedrijven te bundelen en zien daarnaast nog veel mogelijkheden om de groei de komende jaren verder te versnellen en significante synergiën en schaalvoordelen te realiseren”, besluit Melvin Sie, Partner bij NewPort.

www.newpackaginggroup.nl