Home Nieuws Bedrijven en personen Nedpack splitst organisatie op als gevolg van verschillende strategieën

Nedpack splitst organisatie op als gevolg van verschillende strategieën

Nedpack heeft de ontwikkeling en de bouw van standaard componenten ondergebracht in een onderneming met een nieuwe naam: Qimarox. Reden is het verschil in strategie tussen Nedpack en Qimarox. Waar Nedpack zich vooral blijft focussen op eindgebruikers van eindverpakkingssystemen, richt Qimarox het vizier op system integrators en original equipement manufacturers. “We hebben een heilig geloof in een succesvolle toekomst van Qimarox”, stelt Nedpack-oprichter Pieter Hannessen.

De groei wordt met name veroorzaakt door het enorme succes van de Prorunner mk5, de verticale conveyor die de afgelopen jaren versneld is doorontwikkeld en die nu is genomineerd voor de Logistica Award. Pieter Hannessen is er met zijn team in geslaagd om de kostprijs van deze machine flink te verlagen, waardoor de vraag naar deze verticale transporteur exponentieel is gestegen. System integrators uit verschillende branches gebruiken de Prorunner mk5 in hun projecten. De machine met het gepatenteerde aandrijfsysteem draait in eindverpakkingslijnen en opslag- en orderverzamelsystemen van tientallen bedrijven in de hele wereld. “De afgelopen drie jaar is het aantal geproduceerde liften elk jaar verdubbeld”, vertelt Pieter Hannessen, die Nedpack in 1995 heeft opgericht.

Ingeslagen koers doorzetten

Als gevolg van het succes van de Prorunner mk5 heeft Hannessen besloten om de componentendivisie een nieuwe naam mee te geven: Qimarox. Hiermee ontstaat een bedrijf dat zich alleen nog maar richt op het ontwikkelen en vervaardigen van standaard componenten. “We willen de ingeslagen koers versneld doorzetten. Net als de Prorunner mk5 hebben we nu ook onze palletiseermachine Highrunner mk7 flink doorontwikkeld en verbeterd. Ook de kostprijs van deze machine is nu flink gereduceerd”, vertelt Pieter Hannessen. Qimarox ontwikkelt en bouwt producten die uitsluitend via system integrators en original equipment manufacturers (OEM’ers) worden verkocht. “Qimarox beschikt wereldwijd over goede contacten met partners. Qimarox zorgt voor een goede opleiding en training van deze partners, zodat ze weten hoe deze producten toegepast en geïntegreerd kunnen worden. Een aantal partners is inmiddels gecertificeerd”, stelt Hannessen.

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding van Qimarox komt in handen van Jaco Hooijer, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de sales en de ingeslagen weg zal voortzetten. “Door ons te focussen op productontwikkeling kunnen we kosten reduceren en grotere aantallen maken. We doen dit al voor productliften en palletiseermachines, maar gaan dat voor nog meer oplossingen doen”, aldus Hooijer. Eén van de doelen van Hooijer is om met Qimarox op de ‘preferred supplier list' van eindklanten te belanden. Veel bedrijven hebben zo’n lijst met voorkeurleveranciers voor bijvoorbeeld motoren, cilinders en plc’s. “Met onze componenten krijgen eindklanten de beschikking over kwaliteitsproducten voor een goede prijs. Onze componenten horen daarom ook thuis op die lijst.” Pieter Hannessen blijft betrokken bij Qimarox en zal zich meer richten op productontwikkeling. “Dat is waar mijn hart ligt”, aldus Hannessen.

Nedpack verder als system integrator en serviceverlener

De vorming van Qimarox betekent dat Nedpack doorgaat als onafhankelijke system integrator en serviceverlener voor end-of-line-systemen in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Nedpack ontwerpt, levert, integreert, onderhoudt en reviseert systemen die het complete proces van verpakkingsmachine tot aan het warehouse afdekken, inclusief het palletiseren, stabiliseren, en horizontaal en verticaal transport van producten en pallets. Nedpack bestaat voortaan uit twee divisies die blijven samenwerken met de bestaande klanten en partners. Nedpack Projecten houdt zich bezit met het ontwerpen, leveren en integreren van nieuwe projecten. De leiding van deze divisie komt in handen van Jelle Deelman, die sinds 2001 in dienst is van Nedpack en zich al jarenlang bezighoudt met projecten. Nedpack Diensten is de divisie die zich richt op service en onderhoud van bestaande systemen, inclusief revisie- en retrofitprojecten. Deze divisie doet dat niet alleen voor eigen systemen, maar ook voor systemen die door derden gerealiseerd zijn. Nedpack Diensten wordt geleid door Dirk van den Hardenberg, de huidige technisch manager die sinds 1996 in dienst is.

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.com en/of www.qimarox.com.