HomeNieuwsNedpack introduceert ruimtebesparend buffersysteem

Nedpack introduceert ruimtebesparend buffersysteem

nedpack-buffer-2

Machinefabrikant Nedpack brengt een nieuw verticaal buffersysteem op de markt. Het systeem is ontwikkeld op basis van de Prorunner mk5, de succesvolle productlift van Nedpack. Het belangrijkste voordeel van dit buffersysteem is het ruimtebeslag. Een traditionele, accumulerende rollenbaan vereist vaak een groot aantal strekkende meters, terwijl de Prorunner mk5 aan slechts enkele vierkante meters voldoende heeft.

nedpack-logoDe Prorunner mk5 is een compacte, flexibele en duurzame productlift die werkt volgens het principe van een paternoster. Door extra productdragers toe te voegen kan deze machine niet alleen worden gebruikt om een hoogteverschil te overbruggen, maar ook om producten te bufferen.

De mogelijke toepassingen zijn legio. Denk aan een productieproces waarbij producten enige tijd moeten afkoelen of drogen voordat de volgende bewerkingsstap kan plaatsvinden. Of denk aan een eindverpakkingsproces, waarbij het buffersysteem kan worden gebruikt als accumulatiesysteem voor een palletiseermachine. Verschillende producten van verschillende productielijnen kunnen tijdelijk in dit systeem worden ‘geparkeerd’ totdat genoeg identieke producten verzameld zijn om een pallet te bouwen. Vervolgens kunnen die identieke producten achter elkaar worden uitgevoerd richting de palletiseermachine.

In warehouses kan het buffersysteem worden gebruikt voor het consolideren van orders die afkomstig zijn uit verschillende opslaggebieden. Ook is het dankzij dit systeem mogelijk om bakken met snellopers in de buurt van orderpickstations te parkeren en niet na elke pick weer helemaal naar het opslagsysteem te transporteren.

nedpack-buffer-3

De capaciteit van het buffersysteem hangt af van het aantal productdragers dat de machine kan bevatten. Dat aantal wordt weer bepaald door de beschikbare hoogte en de hoogte van de producten. In situaties waarin de hoogte beperkt is, kunnen meerdere Prorunners in serie worden geschakeld. De productliften worden dan gekoppeld door middel van rollenbanen, waarbij de uitvoerbaan van de eerste lift dient als invoerbaan van de volgende lift.

De Prorunner mk5 is niet alleen uiterst compact, maar ook erg veelzijdig. Producten kunnen zonder aanvullende voorzieningen in drie richtingen worden in- en uitgevoerd. Of het nu gaat om dozen, kratten, trays of zakgoed: producten blijven dankzij het paternoster-principe tijdens de hele omloop volstrekt horizontaal gepositioneerd en worden zonder kritische productovergangen in- en uitgevoerd. Productvervorming is daardoor nagenoeg uitgesloten.

Dankzij een minimaal aantal bewegende delen en een gesloten aandrijving is de Prorunner mk5 erg duurzaam. Ook zorgt het gekozen aandrijfsysteem voor minder wrijving, waardoor het energieverbruik aanzienlijk is verlaagd. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor alleen de last en niet ook de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een forse besparing ten opzichte van andere liftsystemen.

Het transporteren van een slecht of beschadigd product heeft geen invloed op de kwaliteit van het liftsysteem. Verder worden de producten buiten de aandrijving gedragen waardoor productvervuiling is uitgesloten. De modulaire opbouw maakt hem tevens zeer flexibel en gemakkelijk integreerbaar. Mede om deze redenen worden de Prorunner-liften van Nedpack door veel OEM’s, systeemintegrators en fabrikanten van transportsystemen toegepast.

nedpack-buffer-1

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.com of stuur een e-mail naar info@nedpack.com.