HomeNieuwsNedac Sorbo ontvangt 12 ton gantry robot

Nedac Sorbo ontvangt 12 ton gantry robot

nedac-sorbo

RSW heeft in samenwerking met het Zwitserse Güdel AG een 16 meter lange en 12.000 kg zware gantry robot geïnstalleerd bij Nedac Sorbo in Duiven. Deze robot maakt deel uit van het nieuwe automatische pick & place systeem dat RSW met een aantal partners op dit moment daar aan het installeren is. Aan deze Güdel gantry robot zal na de vakbeurs Logistica de MLS Spider grijper van RSW worden gemonteerd. Tijdens de Logistica zal de MLS Spider grijper ook in combinatie met een Güdel gantry robot werkend te zien zijn op de stand in hal 8 van Vanderlande Industries.

Loodzwaar 

Bij de installatie van de Güdel gantry robot waren twee 7-tons heftrucks nodig om de loodzware horizontale balk op hoogte te krijgen. De gehele installatie heeft een volledige dag in beslag genomen. Zodra de ketting conveyors van Costo zijn geleverd, zal alles bekabeld worden (lucht, stroom en data) en wordt een aanvang gemaakt met het testen van de interface. Het gehele systeem zal eind dit jaar werkend opgeleverd worden.

Werking

Bij Nedac Sorbo heeft de Güdel gantry robot twee Z-assen. Een waar de MLS Spider grijper aan komt en een waar een andere noviteit aan gemonteerd wordt. Matco ontwikkeld op dit moment een banderolleer unit die gemonteerd wordt aan een van de Z-assen van de Güdel gantry robot bij Nedac Sorbo. Deze banderolleer unit zal in staat zijn op elk gewenste hoogte van de pallet een banderol aan te brengen (banderol is een ca 20 cm brede band van stretchfolie waarmee een gemixte stapel van producten omwikkeld wordt waardoor er stabiliteit ontstaat.

Later in het proces wordt de pallet omwikkeld met een wikkelmachine. Door de banderolleer unit aan een van de Z-assen te monteren wordt het geheel dynamisch en zal het samen gaan werken met de MLS Spider grijper van RSW. Bij Nedac Sorbo is het mogelijk om meerdere pallets tegelijkertijd, met een machine, te stapelen.

Bron: Logistiek.nl