HomeMachinesEtiketteren en printenNaturelle breidt machinepark uit

Naturelle breidt machinepark uit

naturelle-logoNaturelle, dat samenwerkt met telers en retailers om de potentie van het marktaandeel van biologische producten zo goed mogelijk te benutten, heeft drie nieuwe verpakkingsmachines aangeschaft. “We verpakken inmiddels het grootste deel van de producten die onze telers zelf niet kunnen verpakken in eigen loods. Hierdoor kunnen we zo efficiënt en flexibel mogelijk op de wensen van onze klanten inspelen”, aldus Donny van Dam, Locatie Manager bij Naturelle.

De nieuwe machines kunnen netverpakkingen maken, automatisch bakjes vullen, bakjes ontnesten (uit elkaar halen) en op verpakkingsmateriaal printen. Hierdoor kunnen nog meer schakels in het verpakkingsproces machinaal worden uitgevoerd. De inrichting van de loods is volledig aangepast op de nieuwe machines, zodat alle handelingen, van sorteren tot verladen, optimaal op elkaar zijn afgestemd. Dit past binnen de LEAN filosofie die bij Naturelle wordt doorgevoerd. Sommige nieuwe machines besparen op verpakkingsmateriaal. “Nu hebben we de mogelijkheid om op folie te printen, waardoor stickers in sommige gevallen overbodig worden”, vertelt Donny van Dam.

Naast een efficiencywinst zorgt de uitbreiding van het machinepark er ook voor dat Naturelle nog meer productgroepen onder eigen dak kan verpakken. Daardoor kan Naturelle flexibeler op de wensen van haar klanten inspelen.

naturelle

Kijk voor meer informatie op naturelle.thegreenery.com.