HomeDossiersDuurzaamheidNatureflex folie populair voor verpakking van bloembollen

Natureflex folie populair voor verpakking van bloembollen

innovia-films-logoDrie Nederlandse exporteurs van bloembollen hebben gekozen voor de transparante, biologisch afbreekbare Natureflex folie voor het verpakken van hun product. De totale verpakking bestaat uit drie onderdelen: de Natureflex folie, papier en PLA. Deze verpakking is ontwikkeld door Hapece Flexible Packaging uit Assen.

Marius Draayer, managing director van Hapece, zegt over de nieuwe verpakking: “Onze klanten zochten een aantrekkelijke kwaliteitsverpakking, die tevens milieuvriendelijk en innovatief was en waarbij het product goed zichtbaar zou zijn. De toevoeging van de Natureflex-folie voegt hierbij aanzienlijk toe. Bovendien kan de verpakking dankzij de folie rechtop staan vanwege de extra stevigheid die de folie aan de verpakking geeft.”

De drie Nederlandse exporteurs die in dit project samenwerken zijn Florex, Kapiteyn en Mantel Holland. Ze hebben gezamenlijk het sub-merk ‘We Pack Nature' opgericht. Dit merk wordt onderbouwd door het gezegde ‘Een beter milieu begint bij jezelf'.

“Natureflex voldoet aan veel van de eisen van zowel converters als merkeigenaren”, legt Alexander van ’t Riet, Global Sales & Marketing Director van Innovia Films, uit. “Het is niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook een geweldige technische prestatie. Bij Innovia Films zijn we erg tevreden dat we zo nauw hebben samengewerkt met Hapece Flexible Packaging voor de ontwikkeling van deze verpakking en op die manier hebben bijgedragen aan het verwezenlijken van de objectieven van de We Pack Nature groep.”

Natureflex folies zijn voorzien van een certificaat voor de Europese EN13432, de Amerikaanse ASTM D6400 en de Australische AS4736 standaarden voor biologisch afbreekbare verpakking. De houtpulp komt van beheerde bossen van leveranciers met een FSC-certificaat of hieraan gelijkwaardig. De Natureflex folies bestaan gemiddeld voor ongeveer 95% uit natuurlijke materialen.

natureflex

Kijk voor meer informatie op www.innoviafilms.com.