HomeNieuws"NatureFlex erg populair onder zoetwarenfabrikanten"

“NatureFlex erg populair onder zoetwarenfabrikanten”

innovia-films-logoInnovia, één van de leveranciers van NatureFlex, liet onlangs weten dat er naar aanleiding van de op Interpack 2011 gepromote verpakking voor vitaminesnoepjes enorm veel interesse is naar deze biologisch afbreekbare verpakking vanuit de zoetwarensector. Het bedrijf heeft sinds de Interpack al vele aanvragen ontvangen en hoopt volgens een woordvoerder op een ware doorbraak voor de biologisch afbreekbare folie met betrekking tot de grote toename in gebruik binnen de zoetwarensector.

De NatureFlex folie bestaat uit biologische polymeren en kleefstoffen en de inkt bevat geen zware metalen. De verpakking, die op de Interpack is getoond, is volgens een woordvoerder speciaal ontworpen door de verschillende leveranciers om de biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen te tonen die mogelijk zijn voor de zoetwarensector. De betrokken leveranciers zijn, naast Innovia, Kalfany, BASF en de Flint Groep.

De op de Interpack getoonde verpakking bestaat uit twee lagen biologisch afbreekbare NatureFlex van Innovia, die beide afzonderlijk als zodanig zijn gecertificeerd. De lagen zijn aan elkaar bevestigd met de Epotal ECO, een biologisch afbreekbaar kleefmiddel van BASF. Volgens de Flint Groep bevat de door hen geleverde FlexiPrint MV inkt geen zware metalen en is deze ook biologisch afbreekbaar. Verder is de inkt vrij van TAA en ftalaten, is de kleur ervan sterk en glimt deze. Ook de snoepjes in de zak zijn gewikkeld in biologisch afbreekbare NatureFlex.

Volgens Andy Sweetman, business development and sustainability manager van Innovia, heeft de samenwerking met andere leveranciers gezorgd voor een verpakking die in veel opzichten lijkt op systemen op basis van traditionele polyester en polipropyleen. Hierdoor heeft de zo ontstane biologische verpakking dezelfde opties en grenzen als plastic op basis van olie, zoals seal integrity en bestandheid tegen hitte.

Kijk voor meer informatie op www.innoviafilms.com.