Nabuurs neemt Automatic Layer Picker in gebruik voor FMCG

Nabuurs is volop bezig met de livegang van haar Automatic Layer Picker (ALP) in Park15. Hiermee kan Nabuurs producten makkelijk per laag afstapelen, opslaan en ook weer automatisch picken. Nabuurs gebruikt de Automatic Layer Picker onder meer voor de FMCG-producten van Mars en Kraft Heinz.

Belangrijkste componenten

De belangrijkste componenten van de Automatic Layer Picker zijn de vacuüm-gripper die een complete laag aan producten in één keer van een pallet kan afpakken, de trays waarin producten per laag worden opgeslagen en de mechanische kraan die deze trays wegzet in een speciaal magazijn. Door deze afzonderlijke componenten slim met elkaar te combineren, is het Nabuurs gelukt om een oplossing te ontwikkelen die optimaal aansluit bij de situatie in haar magazijn.

Productgestuurd inslagproces

Het inslagproces werkt productgestuurd. Inkomende pallets met goederen worden via een invoerband naar de Automatic Layer Picker geleid. En daar worden de pallets laag voor laag afgestapeld in afzonderlijke trays. Dit gebeurt met een snelheid van 120 lagen per uur. De trays worden vervolgens automatisch in een stellingenmagazijn van 30 niveaus geplaatst. In totaal is er in dit magazijn ruimte voor 6.000 trays (dus 6.000 complete lagen product, die per laag worden opgeslagen).

Ordergestuurd uitslagproces

Het uitslagproces werkt ordergestuurd. Bestelt Albert Heijn een bepaalde hoeveelheid van product X en een bepaalde hoeveelheid van product Y? Dan worden deze producten per laag uit het magazijn gehaald en in de meest logische volgorde (zware producten onder, lichte producten boven) op de voor Albert Heijn bestemde pallet geplaatst. Ook dit gebeurt volledig automatisch, inclusief het verzendklaar maken van de pallet.

Alleen nog handmatig picken op colli-niveau

Waar Nabuurs voorheen alle producten (behalve volledige pallets) handmatig moest picken, vindt de verwerking van producten nu plaats op drie niveaus, namelijk bulkverwerking op palletniveau, automatisch picken op laagniveau en handmatig picken op colli-niveau.

Efficiencywinst en kwaliteitsverbetering

Los van de efficiencywinst die Nabuurs hiermee behaalt, biedt de Automatic Layer Picker haarzelf en haar klanten nog een belangrijk voordeel, het komt de kwaliteit van de zendingen ten goede. Want Nabuurs elimineert het risico op verkeerd gepickte goederen, terwijl elke laag keurig kaarsrecht wordt gestapeld.

www.nabuurs.nl