Home Nieuws Bedrijven en personen Nabuurs en NOMI Co-Packing gaan joint venture aan

Nabuurs en NOMI Co-Packing gaan joint venture aan

Logistiek dienstverlener Nabuurs uit Haps gaat intensief samenwerken met NOMI Co-Packing, een van de grootste contractverpakkers in de Benelux op het gebied van Fast Moving Consumer Goods (FMCG). Via de joint venture Na-Nomi bieden de twee bedrijven voortaan geïntegreerde oplossingen aan op het gebied van co-packing.

Zowel Nabuurs als NOMI behoren in hun eigen vakgebied tot de belangrijkste spelers op het gebied van Fast Moving Consumer Goods. De samenwerking is uniek omdat nog geen enkele aanbieder in Nederland logistiek en co-packing binnen één concept aanbiedt. Door dit als eerste dienstverlener wel te doen hopen Nabuurs en NOMI hun bestaande klanten betere oplossingen te kunnen bieden, en nieuwe klanten aan te trekken.

Co-packing op twee locaties

Met ingang van 15 april 2013 is de joint venture Na-Nomi verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van co-packing binnen de Nabuurs Groep. Als gevolg hiervan zal NOMI, dat tot nog toe alleen werkzaamheden uitvoert in de eigen vestiging in Etten-Leur, een deel van haar activiteiten verplaatsen naar het warehouse van Nabuurs op logistiek park Bijsterhuizen bij Nijmegen.

Nabuurs: ‘Co-packing als volwaardig specialisme'

“De samenwerking past in onze missie om de beste weg voor de producten van onze klanten te vinden, in termen van kosten, service en duurzaamheid”, verklaart commercieel directeur Ard Nabuurs. “Door co-packing binnen de logistieke keten te laten plaatsvinden in plaats van daarbuiten, verkorten we de weg die een product moet afleggen. Dat betekent lagere kosten voor het totaalpakket, en minder CO2-uitstoot omdat er niet onnodig hoeft te worden omgereden. Klanten hebben bovendien nog maar één aanspreekpunt voor distributie, warehousing én co-packing.”

“Door de samenwerking met NOMI maken wij van co-packing een kernactiviteit. Niet iets dat je er als logistiek dienstverlener ook even bij doet, maar een volwaardig specialisme. We tillen onze dienstverlening op het gebied van value added logistics naar een hoger niveau, met meer geautomatiseerde verpakkingsmogelijkheden en een groter aanbod aan verpakkingsoplossingen.”

NOMI: ‘Flexibeler inspelen op verschillende verpakkingsbehoeften'

“De samenwerking met Nabuurs is voor ons een logische stap omdat we hiermee kunnen inspelen op enkele belangrijke ontwikkelingen in de markt”, vult managing director André van Peer van NOMI Co-Packing aan. “Ten eerste de behoefte om de logistieke keten zo lean en green mogelijk in te richten. Geïntegreerde oplossingen op het gebied van co-packing leveren een directe verlaging op van logistieke kosten en CO2-uitstoot.”

“Ten tweede is er de groeiende behoefte aan flexibiliteit in de supply chain. Via Na-Nomi bieden we de markt een breed aanbod aan verpakkingsmogelijkheden in combinatie met zeer korte logistieke lijnen. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter seizoens- en actieverpakkingen produceren en inspelen op andere speciale klantwensen.”

Familiebedrijven

De gesprekken tussen de twee familiebedrijven zijn vanaf het eerste moment op een prettige en constructieve manier verlopen, concludeert Van Peer: “Qua servicegerichtheid en ondernemerschap sluit onze mentaliteit goed aan bij die van Nabuurs. De joint venture Na-Nomi is het resultaat van onze gezamenlijke ambitie om flexibiliteit in verpakkingsoplossingen te combineren met de beste weg voor producten, in termen van kosten, service en duurzaamheid.”

Kijk voor meer informatie op www.nomi.nl.