Home Nieuws Bedrijven en personen Nabtesco Corporation neemt producent van inspectiesystemen Engilico over

Nabtesco Corporation neemt producent van inspectiesystemen Engilico over

Engilico kondigt aan dat het met Nabtesco Corporation (hoofdzetel Tokio) via haar dochteronderneming PACRAFT, een definitieve overeenkomst heeft gesloten omtrent de verkoop van 100% van de aandelen van Engilico Engineering Solutions, een toonaangevende Belgische leverancier van innovatieve technologie voor de inspectie van lasnaden van verpakkingen. De transactie omvat ook de overname van de dochterondernemingen van Engilico in België en de Verenigde Staten.

PACRAFT, een belangrijke fabrikant van verpakkingsmachines in Japan, levert aan producenten van voedingsmiddelen automatische hoogperformante vul-/sluitmachines, die voor een brede waaier van voedingsproducten, zoals bereide voeding, dierenvoeding, soepen en dranken, worden gebruikt. PACRAFT heeft in Japan het grootste marktaandeel op het gebied van automatische vul-/sluitmachines voor retortzakken met levensmiddelen.

De belangrijkste troef van Engilico is haar unieke capaciteit op het vlak van software engineering. De kernproducten zijn SealScope, dat sensortechnologie combineert met geavanceerde lasnaadinspectie software, en haar nieuwste aanbod HyperScope, dat gebruik maakt van geavanceerde hyperspectraalcamera en beeldverwerkingstechnologie. In 2016 introduceerde PACRAFT SealScope voor het eerst bij geselecteerde klanten in Japan, met uitstekende resultaten, waarmee de basis werd gelegd voor een succesvolle samenwerking.

Oliver Georis, Managing Director van Engilico, zegt: “Deze overeenkomst brengt ons bedrijf naar een nieuw niveau en versnelt onze strategie om wereldwijd onze innovatieve inspectietechnologieën in de voedings- en dierenvoedingsindustrie uit te rollen.”

Peter Nijs, CTO van Engelico, vult aan: “In de afgelopen 10 jaar hebben wij onze innovatieve oplossingen voor lasnaadinspectie op de markt gebracht. We kijken uit samen te werken met PACRAFT om onze technologie verder te verfijnen, wat onze huidige en toekomstige klanten ten goede zal komen.”

Akiyoshi Kitamura, President van PACRAFT, besluit: “Wij verwelkomen Engilico in de PACRAFT groep. We zijn enthousiast over de opportuniteit om onze klanten een geautomatiseerde oplossing ter verbetering van verpakkingskwaliteit aan te bieden door de combinatie van verpakkings- en in-line inspectietechnologieën.”

www.engilico.com