HomeNieuwsMWV brengt op de European Seafood Exposition verpakkingen voor zeevruchten onder de...

MWV brengt op de European Seafood Exposition verpakkingen voor zeevruchten onder de aandacht

mwv-seafood

MeadWestvaco Corp. heeft bekendgemaakt dat het bedrijf zijn nieuwste lijn kwalitatief hoogstaande, vochtresistente kartonnen verpakkingen voor diepvrieszeevruchten tentoon zal stellen op de European Seafood Exposition die van 27 tot 29 april in Brussel wordt gehouden. “De behoeften van de diepvrieszeevruchtensector evolueren en wij ontwerpen verpakkingen die aan deze behoeften voldoen”, stelt Chris Moser, global marketing manager van MWV Food Packaging. “In de afgelopen jaren werd de nadruk gelegd op duurzaam vissen en oogsten, maar er is weinig aandacht besteed aan de verpakking. Onze kartonnen verpakkingen zijn duurzamer en zijn gemaakt van hernieuwbare en gecertificeerde duurzaam gewonnen grondstoffen. We evolueren ook zelf in ons werk met nieuwe coatings op basis van biopolymeren voor beter presterende, milieuvriendelijkere alternatieven voor verpakkingen in de zeevruchtensector.”

mwvMWV biedt een volledige reeks kartonnen oplossingen voor verpakking van primair en secundair bevroren en gekoelde zeevruchten. De verpakkingen van MWV bieden bescherming, goede prestaties en vervoerbaarheid door de strenge koude keten, terwijl ze de merknamen van de klanten bij kritische consumenten promoten. Bekende oplossingen zijn onder meer:

  • Printkote® HMR: een solide gebleekt sulfaatkarton ontworpen om er in de winkelrekken fantastisch uit te zien, zelfs na erg nat te zijn geweest en verschillende vries-dooicycli ondergaan te hebben.
  • Custom Kote® Shrimp Base: een goed presterend karton van één laag dat erg sterk en duurzaam is, voor zeevruchten zoals garnalen die op zee verpakt, gestapeld en bevroren worden.
  • Printkote® Ovenable: ontworpen voor hittebestendigheid en om zeevruchten rechtstreeks uit de diepvries in de oven (conventioneel of magnetron) te plaatsen, met bovendien de voordelen van een verpakking die uit één stuk bestaat en een schoon wit oppervlak heeft waarop kan worden gedrukt.
  • MWare molded tray: consumentgroepen hebben het nieuwe kartonnen schaaltje MWare van MWV voor gekoelde zeevruchten en kant-en-klare maaltijden gunstig ontvangen. Het hittebestendige schaaltje kan rechtstreeks in de oven worden geplaatst, wat het gemak van de consument bevordert. De MWare blijft ook koel bij het aanraken, en blijft gedurende de hele voedselbereiding stevig in vergelijking met plastic verpakkingen.

MWV besteedt op de expositie ook aandacht aan op consumenten- en marktinzichten die aantonen hoe de verpakking effect kan hebben op zowel de consumenten als de fabrikanten van diepvrieszeevruchten.

“Omdat de verpakking in de rekken het eerste contact is met een klant, geloven we dat het van cruciaal belang is dat onze klanten begrijpen hoe de verpakking het verband legt tussen het merk en de consument en hoe die verpakking een concurrerend voordeel kan worden door de perceptie van een merk en de uiteindelijke beslissing om tot aankoop over te gaan te beïnvloeden”, zei Moser.

Het afgelopen jaar heeft MWV opdracht gegeven voor een aantal onderzoeken om zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens over de voorkeuren van klanten en hun percepties te bepalen tijdens het winkelen in de afdeling met diepvriesproducten. MWV heeft ook een onderzoek afgerond dat vergelijkt hoe diverse op karton gebaseerde verpakkingen bestand zijn tegen beschadigingen veroorzaakt door de stapeling, het vervoer en het vocht op de rekken met diepvriesproducten in de winkels.

Nadat onderzoekers meer dan 28.000 pakketten diepvriesproducten in 100 Amerikaanse winkels hadden gecontroleerd, kwamen ze tot de conclusie dat Coated Natural Kraft (CNK)-karton de minste schade opliep in diepvriezers, in vergelijking met verpakkingen die zijn gemaakt van andere op karton gebaseerde materialen. Ze kwamen er ook achter dat beschadigde of geopende verpakkingen langer in de rekken bleven liggen – zelfs als het product in de verpakking onbeschadigd was.

MWV is gespecialiseerd in werken met klanten uit de diepvriesproductensector en creërt voor hen op maat gemaakte oplossingen die aan hun behoeften voldoen. Alle kartonnen verpakkingen van MWV voldoen aan alle strenge, internationale normen met betrekking tot contact met voeding en veiligheid, waaronder USFDA, ISEGA, CONEG, ASTM en RoHS.

U vindt MWV op stand nr. 4-6309 van de European Seafood Exposition. Meer informatie over de verpakkingen voor diepvriesproducten van MWV kunt u vinden op www.mwv.com/seafood.