HomeMachinesEtiketteren en printenMundi Technology voegt snelle variant toe aan serie codeerlasers

Mundi Technology voegt snelle variant toe aan serie codeerlasers

Mundi Technology introduceerde eerder dit jaar een nieuwe serie Linx-lasers, namelijk de CSL 10-30 Watt (foto). Deze range lasers is nu gecompleteerd met een 60 Watt variant. De CSL 60 maakt scherpe, duidelijke codes bij snelheden tot wel 1.000 stuks per minuut. De lasers in de CSL-serie kenmerken zich door oude vertrouwde kwaliteit met een aantal slimme vernieuwingen. De meest in het oog springende vernieuwingen bij deze 60 Watter heeft Mundi Technology onder elkaar gezet.

Krachtige processor

De Linx CSL 60 is voorzien van een vernieuwde, zeer krachtige processor. Hierdoor kan op een nog hogere snelheid gecodeerd worden. Afhankelijk van de code en het materiaal kunnen tot wel 1.000 stuks per minuut worden gecodeerd. En dan is de code ook nog eens van een superieure kwaliteit, niet te onderscheiden van voorgedrukte tekst.

Meer dan 16.000 oplossingen

Door een grote verscheidenheid in markeerkoppen en lenzen biedt de Linx CSL 60 meer dan 16.000 combinaties van lens, markeerkop en buis. Voor nagenoeg elk specifiek codeervraagstuk kan een exact op de codeervraag afgestemde machine geleverd worden. Erik de Jong, Sales Manager bij Mundi Technology, verduidelijkt: “Door de laser zo specifiek op de codeervraag af te stemmen wordt de machine optimaal gebruikt. Dit heeft een positief effect op het codeerresultaat en de levensduur van de machine.”

Groter markeerveld

Binnen de CSL-serie is een vernieuwde markeerkop geïntroduceerd. Door deze te combineren met een grotere lens is het markeerveld aanzienlijk toegenomen, tot wel 600 mm. Het is nu mogelijk om met één laser meer tekstregels of rijen producten gelijktijdig te coderen. Op de vertrouwde hoge snelheid. Met de vertrouwde scherpe code als resultaat. In gevallen waar voorheen twee lasers benodigd waren om de gewenste coderingen te plaatsen, kan nu veelal één 60 Watt codeerlaser de gevraagde codeerbreedte aan.

Eenvoudige installatie en integratie

In de ontwerpfase is specifiek gezocht naar mogelijkheden om de installatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. “En met succes. De CSL 60 is gemakkelijk te installeren, ook op lijnen waar de ruimte beperkt is. Alle lasers van Linx werken op dezelfde software en met dezelfde interface. Bij een aanzienlijke verhoging van de lijnsnelheid, is een laser met een lager vermogen eenvoudig te vervangen door de CSL 60”, vult Erik de Jong aan. Het verbeterde LinxVision besturingssysteem en gebruiksvriendelijke touchscreen zorgt dat een codering snel en gemakkelijk in te stellen is.

Geschikt voor food en pharma

Binnen de food and pharma branche wordt op steeds hogere snelheden geproduceerd. Daarnaast ziet Mundi Technolgoy steeds vaker het aantal te coderen karakters en/of de grootte van de datamatrix toenemen. De CSL 60 is speciaal ontworpen om in te spelen op deze behoeften: met de laser kan meer informatie geplaatst worden op hoge snelheden. Daarbovenop is de onuitwisbaarheid en nauwkeurigheid van de code een groot voordeel met het oog op traceability en het tegengaan van fraude.

Kijk voor meer informatie op www.mundi-technology.nl.