HomeNieuwsBedrijven en personenMultiWeigh ziet toekomst in verkoop- en servicekantoor voor Benelux

MultiWeigh ziet toekomst in verkoop- en servicekantoor voor Benelux

De Duitse fabrikant van multihead weegautomaten Multiweigh, dat onlangs nog haar bedrijfsentiteit veranderde, opende in 2013 een eigen verkoop- en servicekantoor voor de Benelux. Na vele jaren via agenten in Nederland en België actief te zijn geweest in de Benelux, zijn er bijna tweehonderd MultiWeigh multihead weegautomaten geleverd en in productie voor onder andere zoetwaren, gebak, aardappelen, verse gesneden panklare groenten, diepvriesproducten zoals groenten, frites en vis, diervoeding en snacks. “Zowel de weegautomaten als het verkoop- en servicekantoor voor de Benelux hebben hun meerwaarde ruimschoots bewezen”, blikt Jacques Janssen van MultiWeigh Benelux tevreden terug op de voorbije jaren.

Jacques Janssen, die volgend jaar met pensioen gaat na meer dan vijfenveertig jaar actief te zijn geweest in de verpakkingsindustrie, werd in 2013 aangetrokken om leiding te geven aan de oprichting en verdere uitbouw van het verkoop- en servicekantoor in Weert. “Deze weloverwogen keuze is destijds gemaakt om klanten en potentiële relaties nog beter van dienst te kunnen zijn. Nu is het verkoop- en servicekantoor klaar voor de volgende stap en dus zijn we momenteel op zoek naar een geschikte opvolger om MultiWeigh Benelux verder uit te bouwen”, vertelt Janssen, die toegeeft het toch ook wel moeilijk te vinden de verpakkingssector na meer dan vier decennia te zullen gaan verlaten.

Uiteraard, zo benadrukt Jacques Janssen, blijft hij nog tot eind volgend jaar verbonden aan MultiWeigh voor advisering en een goede overdracht aan de nieuwe General Manager van MultiWeigh Benelux. “Succes hangt namelijk niet van toeval af, maar heeft te maken met het bieden van een meerwaarde. Dit geldt niet alleen voor de weegautomaten, maar ook voor het verkoop- en servicekantoor voor de Benelux”, stelt Jacques Janssen. “MultiWeigh staat met haar innovatieve producten voor precisie in weegtechniek en heeft hiermee haar meerwaarde, degelijkheid, betrouwbaarheid, nauwkeurig wegen en zeker de extreem lage onderhoudskosten in diverse productieomgevingen ruimschoots bewezen.”

Hoewel er inmiddels bijna tweehonderd MultiWeigh multihead weegautomaten geleverd en in productie zijn in de Benelux, liggen er volgens Jacques Janssen nog volop kansen. Jacques Janssen: “MultiWeigh is opgericht in 1999, maar de ervaring van de mensen achter het bedrijf gaat veel verder terug. In de fabriek worden weegautomaten gebouwd met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, die op technisch gebied volkomen vergelijkbaar zijn met die van andere grote namen. Wat in de weegautomaten standaard aanwezig is, zijn namelijk onder andere Direct Drive Systeem voor de voordoseer- en weegbakjes, geen gebruik van veren, standaard roestvrij stalen (V2A) uitvoering, zeer lage onderhoudskosten door modulaire opbouw, zeer hygiënische uitvoering en gelijke software uitvoering voor alle type weegautomaten.”

Een groot voordeel van MultiWeigh is volgens Janssen ook dat de moderne fabriek vlak over de grens in Duitsland ligt. “Testmogelijkheden met product zijn dus vlakbij en geheel vrijblijvend ter beschikking”, besluit Jacques Janssen.

Kijk voor meer informatie op www.multiweigh.com.