HomeMachinesWegen en doserenMultiweigh levert multihead wegers voor afwegen op hoge snelheid

Multiweigh levert multihead wegers voor afwegen op hoge snelheid

Multiweigh, producent van multihead wegers en toebehoren, was ook dit jaar weer vertegenwoordigd tijdens Empack in Den Bosch. Het team van Multiweigh Benelux, bestaande uit Joey Faes en Jacques Janssen, presenteerde onder andere een weger van het type MW XV-SN voor het afwegen van chips en snacks op hoge snelheid.

Multiweigh wegers zijn uitgevoerd met het Direct Drive-systeem. Direct Drive maakt gebruik van stappenmotoren die direct de deuren van de bakken aansturen, waarbij de weger volledig werkt zonder het gebruik van veren. Hierdoor kunnen er een aanzienlijk grotere nauwkeurigheid en hogere prestaties worden bereikt. Elke actuatormodule met Direct Drive-aandrijving heeft een eigen zeer nauwkeurige loadcell, zijn eigen servo-motoren.

De systemen zijn onderhoudsvrij, garanderen een stille werking en bereiken een bijzonder hoge productiebetrouwbaarheid dankzij het modulaire ontwerp. De multihead wegers worden op maat voor de klant gemaakt en geoptimaliseerd voor ieder product. Met meer dan duizend geïnstalleerde machines heeft Multiweigh de kennis en ervaring om een op maat gemaakte oplossing te bieden.

www.multiweigh.com