HomeMachinesAandrijven en besturenMultivac zet productoffensief voort op Interpack

Multivac zet productoffensief voort op Interpack

multivac-logoMet een veelvoud aan innovaties op het gebied van voedsel-, medische- en industriële verpakkingen laat Multivac zijn innovatieve en technologisch leidende positie zien op de Interpack 2011.  Tegelijkertijd viert Multivac een mijlpaal. Vijftig jaar geleden, in 1961, bouwde oprichter Sepp Haggenmüller de eerste vacuüm kamermachine in een kleine garage. Vandaag is Multivac een multinational met meer dan 3000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 140 landen.

We lichten een tipje van de sluier op: Multivac presenteert een reeks nieuwe schalensluitmachines, dieptrekkers, kamermachines, etiketteerders, codeermachines en robots. Met deze innovaties reageert Multivac onder andere op de huidige trends in de verpakkingssector. Consumenten vragen bijvoorbeeld steeds vaker naar verpakkingen die meer gemak bieden. Ook zet de trend naar kleinere seriegroottes verder door.

Zoals Marcel van den Berge, Marketing manager bij Multivac, onthult: “Ons programma schalensluitmachines zullen we uitbreiden met een aantal kleine en zeer kosteneffectieve compacte modellen evenals met een aantal high performance machines.”

Ook wordt een dieptrekker getoond die systematisch is geconfigureerd in overeenstemming met het Multivac Clean Design concept en die dus voldoet aan de meest actuele eisen uit de medische industrie als het gaat om hygiëne en betrouwbaarheid.

Multivac zal een innovatie presenteren op het gebied van het verlengen van houdbaarheid van voedsel voor zowel vacuüm als MAP verpakkingen. Het systeem werkt volgens het principe van ‘High Pressure Pasteurization' (HPP) en kan een houdbaarheidsverlenging opleveren van wel 4 keer.

Tevens zal op de Multivac stand Multivac Marking & Inspection vertegenwoordigd zijn. Deze dochter van Multivac (voorheen MR) positioneert zich als het ‘centre of excellence' voor etiketteer-, codeer- en inspecteer technologie. Multivac Marking & Inspection komt met tal van innovaties op het gebied van etiketteren en inspecteren.

multivac-interpack-2

Interpack 2011 – hal 5 – stand E23/E37

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.