Multivac viert opening van nieuwe productiefaciliteit in Bulgarije

Multivac Bulgaria Production heeft een nieuwe productiefaciliteit ingehuldigd met een feestelijke openingsceremonie. De nieuwe fabriek bevindt zich in het industriële gebied van Bozhurishte, nabij Sofia, en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter.

Naast een fabrieksgebouw met de nieuwste technologie voor de productie van onderdelen, bevat het complex ook een ultramodern magazijn en logistiek centrum, een trainingscentrum en een administratiegebouw. Naast het Bulgaarse verkoop- en servicebedrijf onder leiding van Trifon Filipov, zal ook een internationaal Shared Service Center voor IT, Strategic Purchasing, Design en Service in het nieuwe gebouw worden ondergebracht.

“We zijn verheugd de opening van onze eerste productiefaciliteit in Oost-Europa hier in Bozhurishte te mogen vieren na een bouwperiode van ongeveer twee en een half jaar”, zegt Hans-Joachim Boekstegers, Managing Director and Group CEO van Multivac. “Drie ploegen zullen werken aan gekwalificeerde machineonderdelen en assemblages produceren die voldoen aan de kwaliteitsstandaard van Multivac. We maken gebruik van moderne draai- en freesmachines zoals we die ook op ons hoofdkantoor in Duitsland gebruiken. Overigens gebruiken we, slechts een paar weken na de ingebruikname, al onze volledige capaciteit.”

Ivaylo Dimitrov, Managing Director van Bulgaria Production, voegt hieraan toe: “We zijn er trots op dat de Multivac Group heeft gekozen voor Bulgarije als plaats om haar productiecapaciteit uit te breiden. Ons doel is om een van de modernste productielocaties binnen de groep te zijn en om de hoge Multivac-normen te garanderen.”

Naast de nieuwe fabriek in Bulgarije heeft Multivac elf extra productielocaties in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Brazilië, Japan, Finland en de VS, evenals meer dan tachtig verkoop- en servicebedrijven wereldwijd.

www.multivac.com

DELEN